E-Demonstrations – De logistieke alles-kunner voor al uw evenementen

Yo Engelen: “Onze medewerkers zijn 24 op 24 uur inzetbaar en we hebben alle expertise in huis om een event logistiek te laten slagen.”
Yo Engelen: “Onze medewerkers zijn 24 op 24 uur inzetbaar en we hebben alle expertise in huis om een event logistiek te laten slagen.”

Geen gewone jongens, die van E-Demonstrations. “The sky is the limit,” zegt Yo Engelen, zaakvoerder van dit Willebroeks bedrijf dat logistieke faciliteiten aanbiedt volgens een one-stop-shopping concept. “Ik kan mijn medewerkers zelfs in het holst van de nacht inzetten en we hebben alle logistieke knowhow in huis.”

3D render van Badboot in opdracht van Sanoma Media Magazines voor Sanoma Media On Ice.
3D render van Badboot in opdracht van Sanoma Media Magazines voor Sanoma Media On Ice.

Yo wil het helder stellen. “Wij zijn géén eventbureau, wel een logistieke ondersteuner van enerzijds Belgische en buitenlandse eventbureaus en anderzijds bedrijven die zeer goed weten wat ze met hun event willen. In de branche hebben we onze sporen verdiend als last-minute logistieke operator. We hielpen al tal van bedrijven en eventorganisatoren uit de nood die door onverwachte problemen met de handen in het haar zaten. In ons vijftienjarig bestaan zijn we in elke opdracht geslaagd. Hoe dat komt? Onze medewerkers zijn 24 op 24 uur inzetbaar en we hebben alle expertise in huis om een event logistiek te laten slagen. Naast E-Demonstrations hebben we nog vier andere business units, elk met hun specialiteit, waardoor we op het gebied van medewerkers, grafische opmaak, houtbouw, lassen, modulaire standenbouw en printen veel voor elkaar krijgen. Deze vijf business units werken onafhankelijk van elkaar maar zijn complementair.”

Shopping Bag Uplace in opdracht van Balthazar Events.
Shopping Bag Uplace in opdracht van Balthazar Events.

Wat kan? Alles kan!
“Eigenlijk wordt de limiet van wat we aankunnen, bepaald door de snelheid van het vliegtuig,” aldus Yo. “Om een voorbeeld te geven: op een late vrijdagavond in november vorig jaar kregen we van Uplace de paniekmelding dat hun stand voor de Mapic-beurs, die in Cannes stond opgesteld, niet was goedgekeurd, onder meer door een gebrek aan vergunningen en attesten. Wij zijn er dan hier met man en macht tegenaan gegaan en tegen maandagavond, toen Mapic startte, stond er aan de inkom van de Croisette een gloednieuwe en goedgekeurde Uplace-stand klaar: een reuzegrote shoppingbag, geprint op reuzegrote banners en gebouwd rond een truss-systeem.”

Janssen stand op festival van de creativiteit in opdracht van Juneau Cayenne.
Janssen stand op festival van de creativiteit in opdracht van Juneau Cayenne.

Vijf business units:

  1. E-Demonstrations: mensen en expertise: bij E-Demonstrations werken onder andere grafisch geschoolde specialisten die voor DTP, lay-out en 3D grafische vormgeving zorgen. Daarnaast is er logistiek personeel: planners, ‘handlers’, ‘riggers’, licht-, geluids- en videotechnici, algemeen technisch verantwoordelijken en medewerkers met diverse rijbewijzen. Zij zijn allen vast in dienst. Hier vinden we ook de afdeling modulaire standenbouw waar de frames en kaders worden gemaakt voor printmateriaal.
  2. Flex Eventsupport & Logistics: verhuren van materiaal en voertuigen: deze afdeling verhuurt voertuigen en allerhande eventmateriaal aan eventbureaus, zoals led-walls, schaarliften, vorkheftrucks, camionetten en truss systemen. Yo Engelen: “Wij beschikken over een wagenpark van 35 voertuigen. Blanco voertuigen die het eventbureau of de eindklant kan gebruiken, eventueel zelf ‘branden’ volgens eigen wens.”
  3. Flex Eventprint: printen op alle ondergronden: in Flex Eventprint worden alle print- en drukactiviteiten gegroepeerd. “Dankzij hoogtechnologische printers kunnen we op diverse ondergronden printen: op plaat, dekzeil, doek, hout, enzovoort, maar ook op atypische harde ondergronden zoals stenen tegels. Snelheid is ook hier het codewoord. Toen een medewerker van Telenet twee jaar geleden aan het Glazen Huis van Studio Brussel stond aan te schuiven en van de directie de toestemming kreeg om een bedrag te schenken, hebben wij in allerijl de geldcheque geprint en die haar bezorgd.”
  4. BM Projects: decor- en schrijnwerken: “BM Projects is onze decorafdeling, noem het een evenementiële schrijnwerkerij die decoratieve elementen kan zagen en frezen. Ook verhuren we hier design tafels en stoelen.”
  5. POS-materiaal ontwerpen en plaatsen: “Onze recentste telg is onze POS-afdeling. Op basis van in huis gemaakte lay-outs vervaardigen we Point of Sales materiaal zoals winkeldisplays, raamstickers, en gevelbanieren. De installatie en montage in winkelpunten, warenhuizen en restaurants is inbegrepen.
King & Kong Brussels Awareness Campaign in opdracht van Telenet nv.
King & Kong Brussels Awareness Campaign in opdracht van Telenet nv.

Oplossingen zonder grenzen
E-Demonstrations’ troeven overstijgen de grenzen. Of het nu gaat om het last-minute vervangen van een vip-tent tijdens een internationale wielerwedstrijd, het dagelijks transporteren en opbouwen van een tentoonstelling die kriskras door Europa reist of de logistieke ‘handling’ voor oliesjeiks in het Midden-Oosten, E-Demonstrations doet het met verve, en altijd op tijd.

Standenbouw Vlaamse Startersweek Gent in opdracht van Unizo.
Standenbouw Vlaamse Startersweek Gent in opdracht van Unizo.

Omzet verdubbelde in 2012
In tijden van crisis niet bij de pakken blijven zitten, luidt het devies van Yo Engelen van E-Demonstrations. Door te investeren in mankracht en expertise zag het bedrijf de omzet in 2012 verdubbelen in vergelijking met 2011. Wat brengt de toekomst? “Onze plannen liggen in de verdere uitbouw van onze jongste business units, de decor- en POS business units, en de centralisatie van alle units in één groot gebouw. We zoeken een ruimte van om en bij 9.000 m². We hebben diverse opties in de regio Willebroek, onze thuisbasis. Alleen van hieruit kunnen we onze klanten altijd even snel logistiek bedienen.”

Brownfieldlaan 5 – 2830 Willebroek – T 03 888 49 83 – info@e-demonstrations.bewww.e-demonstrations.be