Eco-Modal Transport & Shipping (EMTS) – Groene expediteur met focus op voeding

Met meer dan een decennium ervaring in transport, opslag en distributie van diverse producten maar vooral voedingsmiddelen, onderscheidt EMTS zich van andere expeditiebedrijven. Een bijkomende troef is het milieuvriendelijke gecombineerd vervoer, waarbij ze zoveel mogelijk gebruikmaken van spoor, kust- of binnenvaart. EMTS geldt als expert in de behandeling van seafood, fruit, groenten, noten en vlees.

Erik Smet: “Klanten hebben maar één aanspreekpunt, wat zorgt voor een persoonlijke benadering.”

EMTS opent dit jaar een nieuw kantoor op de Linkerscheldeoever in Kallo. “Wij bieden een wereldwijde deur-deurservice aan, maar op een kleinschalige manier,” vertelt zaakvoerder Erik Smet. “Klanten hebben maar één aanspreekpunt, wat zorgt voor een persoonlijke benadering.”

Ecologische voordelen

Het expeditiebedrijf denkt mee met klanten en ontwikkelt gespecialiseerd materiaal. “Onlangs hebben we een milieuvriendelijke tank zonder extra koeling/verwarming ontwikkeld om voedingstoffen zoals palmolie, vloeibare suiker en fruitsapconcentraat te transporteren. De tank is dubbel geïsoleerd. Zo kunnen we de meeste Europese landen bereiken zonder extra koeling, en dat heeft veel ecologische voordelen.”

Veel opslagruimte

Op de Linkerscheldeoever beschikt EMTS over 5000 m² koelmagazijnen, 41.500 m² diepvriesruimte en 10.000 m² opslagruimte voor droge lading. In elke haven begeleidt de expediteur uw goederenstroom, opslag, verscheping en natransport. “Met ons zusterbedrijf E.M. Clearing staan we ook in voor alle douaneformaliteiten, overal in België, zowel bij in- als bij uitvoer,” verzekert Erik Smet.

Nicolaastraat Haven 1147, 9130 Kallo
Tel.: 03-570 0220, erik@eco-modal.be, www.eco-modal.be