EcoLighting – Bespaar tot 70% met de verlichting van de toekomst

Verlichting van kantoren, bedrijfsruimtes en terreinen neemt een grote hap uit het energiebudget. EcoLighting biedt u een totaal ‘re-lighting’-plan aan, op basis van innovatieve LEDverlichting. Die gaat veel langer mee en verbruikt tot 70% minder. Zo bespaart u zowel op elektriciteit als in uw onderhoudskosten. En bovendien verkleint uw ecologische voetafdruk!

Philippe Van Loock.
Philippe Van Loock.

“We hebben drie ambities: het juiste licht brengen in elke omgeving, de energiekosten doen dalen en onze bijdrage leveren aan de natuur.” Aan het woord is Philippe Van Loock, een van de twee zaakvoerders van EcoLighting, een jonge, maar opkomende onderneming in de wereld van industriële LEDverlichting. Het bedrijf uit Antwerpen begeleidt ondernemers die willen overschakelen naar een duurzame en kostenefficiënte verlichting. Ook ‘retrofit’ kan, het één op één vervangen van oude TL-lampen door meer performante LEDbuizen. Kortom, een totaaloplossing voor uw verlichting.

“Als we de oude TL-lampen vervangen door de nieuwste generatie LEDbuizen, daalt het elektriciteitsverbruik voor de verlichting tot 70%.”

Op twee jaar terugverdiend
Al jaren zien we LEDverlichting in de woonkamer en in het straatbeeld, maar met de nieuwe generatie LEDs geniet u ook op kantoor en in uw magazijn van de voordelen. Philippe Van Loock: “Als we de oude TL-lampen vervangen door de nieuwste generatie LEDbuizen, daalt het elektriciteitsverbruik voor de verlichting tot 70%. De lampen zijn weliswaar duurder, maar dat is klein bier vergeleken met al de voordelen. Als je rekening houdt met een standaard aantal branduren van 12 tot 16 uur per dag, bedraagt de gemiddelde terugverdientijd minder dan twee jaar.”

foto AM56-116 Ecolighting_High-Bay_ATEx-On_lowPure winst
LEDlampen gaan langer dan 12 jaar mee, zijn ongevoelig voor koude en genereren snel meer dan 10 jaar pure winst. “Door het lagere verbruik vermindert ook de CO2-uitstoot. Ter vergelijking: voor een oude TL-lamp van 120 cm die 10 uur brandt per dag gedurende één jaar, zijn er 4 bomen nodig om de CO2-uitstoot te compenseren. Voor een LEDbuis slechts één boom,”aldus Philippe Van Loock.

Compleet gamma
EcoLighting trekt de kaart van one stop shopping en brengt daarom een compleet gamma. Ten eerste zijn er de alternatieven voor de klassieke verlichting, met LEDbuizen en LED spotjes voor o.a. kantoren en winkels. En daarnaast de innovaties. De ‘high bayspots’: Hét alternatief voor de conventionele kwikdamplampen in magazijnen, loodsen in de haven of voor buitenverlichting. Ze bieden enorme lichtopbrengst voor een extreem laag verbruik (voor de kenners: 10.000 lumen voor 150 watt). En de unieke M(P)PL-lampen, moduleerbare verlichtingsarmaturen met ingebouwde LEDstrips, voor ondergrondse parkings of opslagruimtes. Voor zowel LEDlampen en armaturen als voor de volledige installatie ervan, beschikt EcoLighting over een CEBEC-keuringsattest. De vervanging van elke lichtinstallatie gebeurt volledig conform de Europese wetgeving.

foto AM56-116 Ecolighting_hall_19456690_low“Besparen op elektriciteit? Focus op het verbruik!
EcoLighting is een dochteronderneming van BVC Group, gespecialiseerd in kostenoptimalisatie. Het consultancybedrijf voert kostenanalyses uit en verstrekt aankoopdepartementen advies waar nodig. Kortom, alles om zo efficiënt mogelijk met kosten om te gaan. Om de hoge elektriciteitsfactuur op te vangen, kwamen zaakvoerders Tom Ceulemans en Philippe Van Loock op het idee om eerder iets te doen aan het verbruik zelf, met energiezuinige verlichting. Vorig jaar richtten ze EcoLighting op.

foto AM56-116 Ecolighting_magazijn_54316891_low“De cijfers liegen er niet om”

Steven Pauwels, operations manager Van Moer Rail
“Van Moer Rail werkt als jong vooruitstrevend bedrijf constant aan vernieuwing en verbetering. De elektriciteitsfactuur bepaalt mee onze vaste kosten. Die hebben we de voorbije maanden grondig onder de loep genomen en we zagen dat we een serieuze besparing konden doorvoeren met een ‘re-lighting’-project. Voor deze oefening hebben we EcoLighting ingeschakeld. Zij hebben ons hun besparende verlichting voorgesteld, waar weinig weerstand tegenop kon. We hebben beslist om in een eerste loods van 7000m² de traditionele verlichting met lampen van 450 watt te vervangen door LEDlampen van slechts 150 watt. En de cijfers liegen er niet om. Op korte termijn gaan we daarom alle binnenverlichting van onze magazijnen vervangen, goed voor ongeveer 100.000m². EcoLighting is hiervoor de geschikte partner bij uitstek.”

logo ECOlighting_rgb_110Berkenlaan 48, 2610 Wilrijk – T 0485 18 67 08 – F 03 303 63 86 – info@ecolighting.bewww.ecolighting.be
BVC Group: www.bvcgroup.be