ECS – Totaalaanbod in veiligheidsoplossingen

ECS (European Control Services), lid van de groep GDF-SUEZ, ontpopt zich al sinds 1990 tot een onafhankelijk controlebedrijf voor stralingsbescherming op talrijke Belgische nucleaire sites. In 2004 begon de onderneming met een breed aanbod aan veiligheidsopleidingen.

“Sinds 2004 zijn wij erkend als opleidings- en examencentrum ‘VCA – Risicovolle taken’.”

foto AM60_ECS-Tineke Raemaekers 1_low
Tineke Raeymaekers.

Die opleidingen spitsten zich aanvankelijk vooral toe op de nucleaire sector en breidden zich stelselmatig uit tot de klassieke veiligheid. “Sinds 2004 zijn wij erkend als opleidings- en examencentrum ‘VCA – Risicovolle taken’,” licht Training Operations Manager Tineke Raeymaekers toe. “Als gecertificeerd bedrijf zijn wij vooral uniek door dat totaalpakket aan kwaliteitsvolle opleidingen voor de kmo-portefeuille in beide landstalen aan te bieden. De waaier van opleidingen die ECS heeft, is immers erg breed, gaande van het ‘Werken met onafhankelijke adembescherming’ over ‘Aanslaan van lasten’ tot ‘Werken met een zelfrijdende hoogwerker’, enzovoort en dit zowel in ons centrum te Schoten als Villers-le-Bouillet of indien gewenst ter plaatse bij de klant zelf.”

Consultancyafdeling
ECS telt momenteel bijna 70 medewerkers en draait een omzet van circa 6,5 miljoen euro. “Enkele jaren geleden zijn wij door de integratie van onze verschillende activiteiten ook gestart met een consultancyafdeling die klanten bijstaat bij de opvolging en ondersteuning van hun preventie-opdrachten.”

100427_ECSIndustrielaan 42 – 2900 Schoten – T 03 360 29 11 – info@e-c-s.be – www.e-c-s.be