ES@S in zee met T-BENCH – “Cloud computing ook voor kmo’s”

ES@S is een sterke, middelgrote IT-speler in het Beneluxlandschap. Met een expertise van tien jaar biedt het bedrijf een compleet dienstenpakket aan multinationals en grote bedrijven aan. De succesvolle oplossingen van ES@S zijn nu ook voor kmo’s beschikbaar. Dankzij een samenwerking met specialist T-BENCH.

Robert Decant.

CEO Robert Decant stelt ES@S kort voor: “ES@S is een dienstenleverancier die zijn klanten zowel bij hun algemene IT-infrastructuur als bij specifieke applicaties ondersteunt. Andere activiteiten van ES@S bevinden zich op projectniveau. Wij lenen bijvoorbeeld gespecialiseerde IT-consultants uit aan bedrijven. Daarnaast zijn medewerkers constant op de baan om producten van grote bedrijven zoals Belgacom, Telenet en Dell te installeren en te herstellen. Ten slotte installeren we grote computernetwerken bij bedrijven en voeren we projecten op maat, waaronder virtualisatie, Windows7, storage,… ES@S groeide de voorbije 10 jaar uit tot een bedrijf met 200 medewerkers.”

Cloud computing

Het is binnen deze projectomgeving dat de ES@S-groep de knowhow van T-BENCH opneemt. Een gelijklopende visie op IT ligt aan de basis van de samenwerking tussen ES@S en T-BENCH, namelijk een sterk geloof in cloud computing oplossingen. Cloud computing omvat het verwerken en opslaan van informatie via externe datacenters, in plaats van op eigen servers. Robert: “Heel de IT-wereld zal evolueren naar cloud computing. Net zoals je in je huis niet afvraagt vanwaar het water en elektriciteit komt, zal dat ook met IT gebeuren. Binnen dit en tien jaar komt het meeste qua IT en applicaties gewoon ‘uit de muur’. Die trend zal zich ook doorzetten in de kmo-wereld.”

Doorlichting

Danny Otten.

“T-BENCH begeleidt kmo’s van A tot Z bij het nemen van beslissingen op IT-gebied,” zegt Danny Otten, Managing Director van T-BENCH. “Wij zijn ervan overtuigd dat cloud computing, samen met gepast IT-advies, tot succes leidt op de kmo-markt. Hoe gaan wij te werk? In eerste instantie lichten wij de bestaande IT-omgeving van het bedrijf door. We maken een professionele ‘snapshot’ door zowel het technische verhaal, zeg maar de hard- en software, de kosten, de gebruikersbehoeften en een complete inventaris op te stellen. Aan de hand van deze vier elementen bepalen we de IT-strategie. Onze doorlichting legt heel eerlijk alle pijnpunten bloot, maar ook alle opportuniteitenvoor de business en de kernactiviteiten. Want daar draait het om. We willen het IT-gebeuren op businessniveau brengen, met duidelijke informatie en in een taal die ook begrijpelijk is voor de directeur en financieel manager van de onderneming. Op die manier verhogen wij hun ‘awareness’ voor de meerwaarde van IT en kunnen we het IT-gebeuren ook in een kmo standaardiseren, net zoals dat gebeurt bij grote bedrijven.”

Knowhow injectie

Robert Decant vat de samenwerking samen. “T-BENCH injecteert als het ware zijn knowhow bij ons. Samen met de jarenlange expertise van ES@S is dit een verhaal van kruisbestuiving en groei. Dankzij dit T-BENCH model beschikken kmo’s in afgeslankte vorm over onze oplossingen voor multinationals.”

Terbekehofdreef 24, 2610 Wilrijk
Tel.: 03-545 09 30, Fax: 03-647 38 00
info@esas.be, www.esas.be, www.t-bench.be