Execon – Compacte speler binnen een grote groep

Het Lummense bouwbedrijf Execon nv levert het beste uit twee werelden. Als onderdeel van de grotere groep Vanderstraeten beschikt het over een stevige logistiek, maar het is tegelijkertijd compact genoeg om erg kort op de bal te spelen.

Eddy Hardy, Dominique Smolders, André Aerts.

Execon heeft zijn eigen plaats in de structuur van de groep. Koepelbedrijf Vanderstraeten gooit zich vooral op grote projecten, Execon gaat voor iets meer bescheiden werven: van 300.000 tot 5 miljoen euro. “Dat we een relatief compacte onderneming binnen de groep zijn, heeft ook heel wat voordelen voor de klant,” zegt financieel directeur Dominique Smolders. “Er zijn kostenvoordelen, maar er kan ook snel beslist worden. Er is geen logge structuur, terwijl we toch de logistieke ruggensteun van de groep hebben.”

Execon ontstond zes jaar geleden uit het faillissement van de bouwfirma Zeeuws uit Zelem. Het nieuwe bedrijf nam het grootste deel van het personeel van die onderneming over en werkte ook de lopende projecten af. “Die projecten gaven ons een mooie start. Door de knowhow van het verleden en mede dankzij de goede samenwerking binnen de groep Vanderstraeten is Execon vandaag uitgegroeid tot een gestructureerd bedrijf met een jaaromzet van ruim 12 mio euro,” zegt André Aerts, hoofd calculatie en aankoop bij Execon.

Het bestaan van Execon berust op drie pijlers. Naast het financieel-administratieve en het commerciële luik is er de projectuitvoering onder leiding van technisch directeur Eddy Hardy. Kennis, ervaring en gedrevenheid resulteren in een hoogwaardig resultaat. Een groot stuk van die kennis zit in de voedingssector, waar de medewerkers van het bedrijf alle voorschriften en normen kennen, en in de retail, waarvoor er soms erg strikt moet worden gepland. “Timing is erg belangrijk,” oppert Aerts. “We hebben bijvoorbeeld een paar nieuwe filialen van Colruyt en Lidl gebouwd en die hebben een deadline waar niet aan kan worden getornd. Maar we zijn erop georganiseerd om, ook als er complicaties optreden, de openingsdag voor te zijn.”

Center 26, Bosstraat 54 bus 6, 3560 Lummen
Tel.: 013-29 30 47, info@execon.be, www.execon.be