Finex – “We houden bedrijven uit de gevarenzone”

“Met onze ervaring voelen we aan wanneer een bedrijf nood heeft aan een overname, fusie of herstructurering of een opvolging binnen het bedrijf. En voor elk onderdeel daarvan hebben we de juiste specialist in huis,” zeggen Jos Van der Steen en Francis Laureyssens van Finex, gespecialiseerd in ‘corporate finance’. Zij bundelen hun verworven expertise in een nieuwe onderneming sinds maart 2010.

“Wij zijn juridische, financiële en accountancyspecialisten. Die vind je in deze sector zelden in één hand.”

“In onze maatschap zit 160 jaar ervaring,” merkt Jos Van der Steen op. Hij bouwde als stichter van VDV consultants een loopbaan op als expert in audit en financiële begeleiding, zijn business partner Francis Laureyssens was directielid bij Van Lanschot Bankiers en expert ‘corporate finance’. Voeg aan dat tweetal bedrijvenbankier René Rosiers toe, gespecialiseerd in overnames, en zakenadvocaat Luc Peeters van Peeters & Partners Advocaten, en je hebt het ijzersterke en onuitgegeven team Finex. Zij begeleiden van op de Antwerpse kaaien familiale, niet-beursgenoteerde kmo’s bij herstructurering, externe verkoop, overname, fusies en joint ventures. Finex geeft ook advies inzake interne opvolging en successieplanning.

Complementair
“Wij kennen elkaar al lang en beseften dat wij antwoord kunnen geven aan een behoefte in de markt. Wij zijn juridische, financiële en accountancyspecialisten. Die vind je in deze sector zelden in één hand,” zegt Francis Laureyssens. “Wij treden als één geheel naar buiten en pakken een dossier samen aan. Elk dossier wordt begeleid door één partner die tevens het aanspreekpunt is en blijft tot het einde van de opdracht.

De ervaring schuilt bij Finex ook in het menselijk aspect, weet Jos Van der Steen. “Vanuit ons netwerk en onze bedrijfservaring weten we vaak sneller dan de opdrachtgever dat hij nood heeft aan een fusie of overname en dat we hem daarop moeten voorbereiden. In familiebedrijven ligt dat gevoelig. Wij geven bijvoorbeeld aan wanneer het tijd is voor een interne opvolging binnen het bedrijf. Wij begeleiden onze opdrachtgevers in hun zoektocht naar partners en overnemers. Wij zijn daarbij ook de psycholoog van dienst. Finex houdt bedrijven met andere woorden ver weg van de gevarenzone en focust alzo op de continuïteit van de begeleide ondernemingen.

logo FINEX_rgb_110Finex Burgerlijk Maatschap – Frankrijklei 93 – 2000 Antwerpen  – T 03 213 84 93  mevrouw Vitta Symons – info@finexkmo.comwww.finexkmo.be