Flinter Shipping – “Wij verschepen alles wat niet in containers past”

Wie ‘breakbulk’ wil verschepen, moet bij Flinter Shipping zijn. Breakbulk is eigenlijk alles wat niet past in een container zoals ertsen, staal, grote en ondeelbare onderdelen, kolen, cokes, land- en bosbouwprojecten. Flinter Shipping heeft hiervoor een vloot van 48 schepen ter beschikking, zorgt zelf voor de bevrachting en de logistiek van projectladingen. Behalve voor de eigen vloot verzorgt Flinter Shipping ook voor andere rederijen en particulieren het volledige bevrachtingtraject van marketing tot administratie. Ladingen bereiken hun bestemming zonder dat opdrachtgever en reder zich zorgen hoeven te maken.
De opdrachtgevers van Flinter Shipping zijn bijzonder verscheiden: engineering firma’s, expediteurs, hout-, staal-, en papierproducenten. Allemaal willen ze dat hun ladingen veilig worden verscheept. Michel Janssens, Managing Director: “Wij vervoeren volledige scheepsladingen en opereren vooral in de Baltische Zee en de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan met als bestemming de oostkust van de Verenigde Staten en de noordkust van Zuid-Amerika. Samen met de reders vormen wij een krachtige vloot, die ons in staat stelt langdurige contracten te sluiten met grote, gerenommeerde opdrachtgevers.” Die opdrachtgevers zoeken naar een combinatie van een breed aanbod van verschillende scheepsmaten en kwalitatieve dienstverlening.

Al uw zorgen uit handen
Het hoog gekwalificeerde personeel van Flinter Shipping zorgt er bovendien voor dat het juiste schip voor de juiste lading wordt ingezet. Zo verloopt elke reis optimaal, zowel voor de opdrachtgever als voor de reder. De bevrachting is meer dan alleen maar het laden van een schip. Michel Janssens: “Voor wie een lading laat verschepen door Flinter Shipping, nemen we alle zorgen uit handen. Wij zorgen voor contractafwikkeling, vrachtafwikkeling en afstemmen van laad- en losoperaties met kapiteins, rederijen, agenten en stuwadoors. We begeleiden en geven advies over het handelscontract.”

Specialist in projectladingen
Flinter Shipping kan lading aanvaarden vanuit eender welke haven in Europa. Het enige criterium is het veilig aanmeren van het schip. Door de samenstelling van de vloot, van 1.500 dwt tot 11.000 dwt is men ook zeer flexibel. Regelmatige verschepingen worden uitgevoerd voor een langere periode tegen vaste tarieven. Hiervoor sluit men een ‘contract of affreightment’.

Flinter staat in de markt bekend als een specialist in projectladingen. Michel Janssens: “Uitzonderlijke ladingen kunnen wij veilig, efficiënt en snel transporteren. Op verzoek van de klant bieden wij een ‘door to door’ oplossing, vanaf het moment dat de lading gereed is voor transport tot op de plaats van bestemming.”

Verder worden breakbulk lijndiensten aangeboden naar de Middellandse Zee en de Zwarte Zee, de Rode Zee, de Arabische Golf, India en Pakistan, Zuid-Oost Azië en Zuid- en Midden-Amerika.

Zwarte Weg 60 – Kaai 373, 2030 Antwerpen
Tel.: 03-546 11 65, Fax: 03-546 11 55
info@flinter.be, www.flinter.be