Geodis Wilson Belgium

“Transportoplossingen op maat van de klant”

Alain De Heldt en Jurgen De Weerdt.Bedrijven kunnen geld besparen door hun goederenstroom te optimaliseren, maar lijken meestal een steuntje in de rug nodig te hebben vooraleer ze een initiatief in die richting nemen.
Het internationaal expeditiebedrijf Geodis Wilson heeft de nodige kennis en ervaring om hen daarbij te helpen.

Vier grote activiteiten

Geodis Wilson is een onderdeel van de Geodis Group, een door de Franse spoorwegmaatschappij SNCF gecontroleerde logistieke dienstverlener, die vier grote activiteiten uitoefent: internationaal wegtransport, lucht- en zeevrachtvervoer, opslag en distributie. Eerder werden die verschillende activiteiten per land gebundeld, maar tegelijkertijd met de overname van TNT Freight Management in 2007 werd beslist om de divisiestructuur opnieuw in te voeren.

Missie

De gezamenlijke lucht- en zeevaartactiviteiten van TNT Freight Management en het vroegere Geodis Overseas kregen de naam Geodis Wilson. “Onze missie is om onze klanten oplossingen op maat aan te bieden teneinde hun volledige supply chain te optimaliseren,” legt managing director Alain De Heldt van Geodis Wilson Belgium uit. “Onze klanten moeten uiteraard kunnen rekenen op een stipte levering van hun goederen in alle continenten. Dit verwezenlijken we onder andere door onze value-added services aan te bieden, zoals de afhandeling van de nodige douaneformaliteiten,
hulp om de capaciteit van een container zo goed mogelijk te benutten en de mogelijkheid om goederen die op verschillende plaatsen liggen opgeslagen met hetzelfde transport naar hun gemeenschappelijke bestemming te
brengen. Intussen kunnen onze klanten zich op hun core business focussen en besparen op hun overheadkosten.”

Freight Planner

Het e-services platform van Geodis Wilson draagt dan weer bij tot een transparantere supply chain. Alain De Heldt: “Met de Freight Planner kunnen onze klanten hun zendingen online plannen en boeken. Deze webgebaseerde tool toont up-to-date prijsinformatie en transporttijden, en bezorgt de klant in real time een bevestiging van zijn boeking. De Freight Monitor laat hem bovendien toe om het traject van zijn goederen te volgen en tijdens het transport onder meer de laadbrieven en facturen van tussenpersonen te consulteren indien gewenst.”

Internationaal netwerk

Nog een belangrijke troef van Geodis Wilson tot slot is haar internationaal netwerk. “Dankzij onze kantoren in meer dan 50 landen en hun kennis van de lokale markt, is het mogelijk om deze zeer specifiek te benaderen,” besluit Alain De Heldt.