Geoservices – Duurzaam en energiezuinig verwarmen, op maat van de toekomst!

Is uw gebouw klaar voor de toekomst? Geoservices zorgt ervoor dat het is opgewassen tegen de onophoudelijk stijgende energieprijzen. De firma uit Rijkevorsel installeert alle soorten warmtepompen en verwarmingssystemen voor woning-, kantoor-, en industriebouw. De twee belangrijkste troeven van het bedrijf zijn het intern studiebureau en de totaalaanpak van planning tot uitvoering.

Evolutie van het bedrijf

Danny Maes: Vloerverwarming werkt met een lage ontwerp vertrektemperatuur van 35°C en is daardoor zeer energie-efficiënt, compleet anders dan klassieke radiatoren.

De oorsprong van Geoservices is te vinden in een boorbedrijf. Door de uitmuntende kennis van de Vlaamse bodem was de overstap naar de warmtepompsector een logische keuze. Dit gebeurde net na de oliecrisis van 1979.

Tien jaar geleden, toen de energiezuinige klimaattechnieken nog aan hun opmars moesten beginnen, zag Danny Maes de sterke gelijkenis tussen koelsystemen en warmtepompen. Als specialist in koeltechnieken besloot hij zich verder te verdiepen en kort nadien nam hij Geoservices over. Sindsdien heeft het bedrijf zich opgewerkt tot één van de belangrijkste spelers op gebied van geothermische warmtepompinstallaties.

Verschillende warmtepompsystemen

Warmtepompen worden geklasseerd op basis van het type energiebron (bodem, water of lucht) en afgiftesysteem (meestal water of lucht).

“Onze bodem-water warmtepompsystemen met verticale bodemwarmtewisselaars bieden een zeer hoog rendement, vereisen geen onderhoud en hebben het voordeel dat je er tijdens de warme maanden ook passief mee kan koelen,” weet Danny Maes. “De exacte berekening van de boringen is wel van doorslaggevend belang voor de efficiëntie. Zowel de diepte van de boringen als hun aantal speelt een rol. Uiteindelijk is het de bedoeling om meer dan 75% van je energiebehoefte gratis uit de grond te halen.

Bovendien hebben wij in tegenstelling tot de meeste concurrenten de boringen in eigen beheer.”

Partner in vloerverwarming

Een warmtepomp gaat perfect samen met vloerverwarming. Ook hiervoor is Geoservices uw partner, van berekening tot uitvoering. “Vloerverwarming werkt met een lage ontwerp vertrektemperatuur van 35°C en is daardoor zeer energie-efficiënt, compleet anders dan klassieke radiatoren,” verduidelijkt Danny Maes. “Er zijn nog andere belangrijke voordelen zoals een groter wooncomfort, esthetische vrijheid voor interieurinrichting en last but not least, gezonde warmte/koeling.”

Onafhankelijk van stookolie of gas

Het gebruik van een warmtepomp heeft een aanzienlijke invloed op het E-peil van een gebouw. Omdat de EPB-eisen alsmaar strenger worden, is kiezen voor een warmtepomp een absolute aanrader. Bovendien maakt een warmtepomp uw gebouw onafhankelijk van stookolie of gas, met de daaraan verbonden onophoudelijke prijsstijgingen.

De meeste warmtepompen worden elektrisch aangedreven, dus in combinatie met zonnepanelen heeft de klant een volledig autonoom systeem in handen.

Heesbeekweg 32 bus 4A
2310 Rijkevorsel – Tel.: 03-314 95 55
info@geoservices.be
www.aardwarmtepompen.be