G&G Verzekeringen – Grote speler gaat prat op maatwerk

G&G Verzekeringen behoort tot de grotere spelers van Vlaanderen, maar blijft verbazen met een persoonlijke aanpak. “Ik ben nog altijd zelf het aanspreekpunt en wil elke klant een polis op maat aanbieden,” zegt zaakvoerder Filip Geerts, die de vierde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigt.

Filip Geerts: “Voor elke brandverzekering bezoek ik persoonlijk de gebouwen van de klant. Je maakt toch geen contract op voor iets dat je niet kent?”
Filip Geerts: “Voor elke brandverzekering bezoek ik persoonlijk de gebouwen van de klant. Je maakt toch geen contract op voor iets dat je niet kent?”

Het negenkoppige bureau telt 2300 klanten, voornamelijk zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s. Maar ook particulieren zijn meer dan welkom. G&G biedt alle soorten polissen aan, van brand, ongevallen en andere risico’s tot individuele pensioentoezeggingen en groepsverzekeringen. “Onze oudste bewaard gebleven polis dateert van 1923, maar we draaien al langer mee,” weet Filip Geerts.
De zaak straalt klasse en goede smaak uit en dat wekt vertrouwen. We schuiven aan voor een hartelijk Kempisch gesprek. Nog een halfuur en de sigarenkist zou zijn bovengehaald. Dat gevoel wekt Filip Geerts op en het is ook zijn handelsmerk: “Ik wil de klant persoonlijk ontmoeten en maatwerk leveren. Anders hoeft het voor mij niet. Mij zal je nooit ‘en masse’ standaardcontracten zien uitprinten.”

Mensen ontmoeten
“Ik stuur geen commerciële mailings rond. We hebben ons cliënteel generatie op generatie uitgebreid, dus dat hebben voorlopig wij niet nodig. Ik wil de mensen ontmoeten en met hen over verzekeringen praten. Misschien is er iets waartegen zij niet voldoende zijn ingedekt, of zijn er overlappingen. Als ik een polis kan aanbieden die voor de klant goedkoper is, zal ik het zeker niet laten.”

Flair en slagkracht
Filip Geerts is sinds kort samenwerkingsverbanden aangegaan met bureaus in West- en Oost-Vlaanderen en Limburg, waardoor G&G Verzekeringen onder de koepelnaam B.BA tot de top 25 in Vlaanderen behoort. “Wij combineren de flair van een persoonlijke makelaar met de slagkracht van een grote speler. De klant vaart er wel bij. Hij profiteert van gunstige tarieven, maar geniet toch een individuele benadering. De medewerkers combineren service & knowhow en dat werkt.”
Met die persoonlijke aanpak blijft G&G ook in de toekomst het verschil maken. “Voor elke brandverzekering bezoek ik persoonlijk de gebouwen van de klant. Je maakt toch geen contract op voor iets dat je niet kent? Ik wil mijn klanten recht in de ogen kunnen blijven kijken,” aldus Filip Geerts.

logo G&G Verzekeringen_cmykBochtenstraat 32 – 2310 Rijkevorsel – T 03 314 10 40 – info@geng.bewww.geng.be