Gosselin Group – Logistieke poort naar de haven

Met een eigen inlandse containerterminal aan het Albertkanaal trekt de Gosselin Group, logistieke expert met 48 kantoren in 32 landen, de kaart van de binnenvaart. Deze zogenaamde ‘extended gateway’ vormt een prima antwoord op de toenemende verkeersdrukte in en rondom Antwerpen.

Walter Van Mechelen: “Van reuzengrote brouwerijketels en draadhaspels tot alle soorten constructiemateriaal: wij kunnen in onze fullservice terminal alle goederen behandelen.”

De Gosselin Container Terminal (GCT) is een mooi voorbeeld van een ’extended gateway’. De terminal bevindt zich op 4 km van de Antwerpse haven en biedt aan een kade van 340 m voor maar liefst 45.000 m² aan containerfaciliteiten en 90.000 m² verwarmde en beveiligde magazijnen.

“Van reuzengrote brouwerijketels en draadhaspels tot alle soorten constructiemateriaal: wij kunnen in onze fullservice terminal alle goederen behandelen,” vertelt Walter Van Mechelen, logistiek directeur van de Gosselin Group. “Het grote voordeel zit hem in de mobiliteit. Vrachtwagens hoeven de file niet te trotseren, maar kunnen hier, vlak bij de haven, hun goederen laden en lossen. De goederen worden op een lichter geplaatst en gaan zo naar de haven.”

Logistiek platform

De Gosselin Group behandelt op de GCT ook goederen en containers voor derden. “Transporteurs en expeditiebedrijven, die inzien dat onze terminal veel mogelijkheden biedt inzake snelheid en flexibiliteit,” weet Walter Van Mechelen. “Naast de unieke ligging en alle aanwezige faciliteiten, beschikken we hier over een logistiek platform met onder meer 15 ha opslagruimte. De terminal en de magazijnen worden bemand door gekwalificeerd logistiek personeel met flexibele arbeidsvoorwaarden.”

Nog een voordeel van een inlandse terminal zoals de GCT: de los- en laadactiviteiten van de vrachtwagens verlopen sneller dan in de haven, waar met tijdslots gewerkt wordt. “De vrachtwagens die wij hier lossen en laden, staan op zeer korte tijd weer buiten,” aldus Walter Van Mechelen.

Verdere uitbouw

Gosselin Group wil de GCT verder uitbouwen, onder meer met een grote portaalkraan die over de gehele terminal beweegt. “Die investering hangt samen met de toekomstige verbreding van het Albertkanaal. Tegelijk worden in het kader van het BAM-project de bruggen over het Albertkanaal vernieuwd en verhoogd naar Europese normen. Daardoor zullen er grotere duwkonvooien door kunnen varen. Een extra stimulans voor de binnenvaart,” voorspelt Walter Van Mechelen, logistiek directeur van de Gosselin Group.

Belcrownlaan 23 – 2100 Deurne
T 03 360 55 00 – logistics@gosselingroup.eu
www.gosselingroup.eu