HARELBEKE / WILLEBROEK – Dirk Matthys wordt CEO bij Engicon (Geldof) en G&G International

Dirk Matthys pic
Dirk Matthys.

Dirk Matthys is benoemd tot CEO van de zusterbedrijven Engicon (Geldof) uit Harelbeke en G&G International uit Willebroek. Met deze aanstelling halen de bedrijven de expertise en internationale ervaring binnen waarmee de Engicon Groep de groeikoers van de voorbije jaren wil verstevigen.

Matthys is al meer dan twintig jaar actief in de metaalsector, onder meer bij de ArcelorMittal Groep, waar hij doorgroeide tot CEO van Arcelor International, Arcelor Projects en ArcelorMittal China. In zijn functie volgt hij bij Geldof Rudy Platteau op, bij G&G neemt hij deze positie over van Patrick van Melis, die als bestuurder operationeel nauw betrokken blijft.

De twee metaalverwerkende zusterbedrijven stonden de laatste jaren in het teken van groei en innovatie. Zowel de schaal als de complexiteit van de door Geldof gerealiseerde projecten nam beduidend toe. Zo werden enkele Europese tankparken en verhandelingsinstallaties voor biomassa in energiecentrales als totaalproject gerealiseerd. Meest in het oog springend innovatietraject is dat van G&G, dat is doorgebroken in het marktsegment offshore wind met de realisatie van funderingen voor meerdere Europese windparken op zee.