AP/ART Architecten – Het juiste interieur in uw kmo

Architectenbureau AP/ART Architecten richt zich sinds 2006 zowel tot particuliere bouwers en projectontwikkelaars als de industrie. Door de toenemende workload en het gestaag aantal groeiende klanten werd de vraag naar interieurvormgeving steeds groter en groter zodat het management besliste deze tak van dienstenverlening te ontplooien. Kortom de vraag naar interieur viel niet in dovemansoren en werd bijgevolg snel ingevuld door deze pientere onderneming die in Lier gevestigd is. Zaakvoerder Filip Verbruggen en interieurvormgeefster Isabelle Veris lichten toe.

Isabelle Veris en Filip Verbruggen.
Isabelle Veris en Filip Verbruggen.

“Zowel op industrieel als op kmo-niveau en meerbepaald in de kantoorwereld bestaat de nood aan snelle, doelgerichte en op maat uitgewerkte interieurontwerpen. Omdat zaakvoerders zelf meestal geen tijd hebben om zich hiermee bezig te houden, spelen we daar graag op in met een heel eigen aanpak. We denken daarbij voornamelijk aan kmo’s die hun bestaand pand willen renoveren of verhuizen naar een nieuw pand.” Het doel van AP/ART is de klant een stuk creativiteit aanreiken zonder zijn principes en verlangens uit het oog te verliezen.
Door een doorgedreven bedrijfsanalyse die peilt naar het wat, het wie en het waarom van een onderneming kan er een ontwerp op maat gerealiseerd worden.
Hamvragen die repetitief aan bod komen zijn: Wat zijn de belangrijkste eisen? Wat is het beschikbare budget? Wat is de visie op lange termijn? Wie zal de omgeving gebruiken? Waarom is er nood aan een makeover of vernieuwing? …. Allemaal vragen die met een antwoord moeten gediend worden om vervolgens als interieurarchitect tot een concept te komen dat aan alle eisen van de klant voldoet.
Enerzijds zal er dus rekening gehouden worden met het bedrijf op zich en anderzijds is het de bedoeling dat de eigenheid van AP/ART een toegevoegde waarde biedt in de ontwikkeling van het interieur. De eigenheid van AP/ART vertaalt zich om een zo correct en concreet mogelijk beeld te creëren met respect voor de eisen van de klant of diens onderneming. Tevens zal de ontwerper door een brede waaier aan stijlen, materialen en variaties de kans krijgen om een pasklaar ontwerp af te leveren wat uiteraard voor elk bedrijf anders zal zijn. Zo zal het concept voor een landschapskantoor uiteraard andere prioriteiten hebben ten overstaande van een concept waar in separate kantoren wordt gewerkt.
Dit bevestigt nogmaals de cruciale taak van bedrijfsanalyse en programmastudies ten einde een goed beeld te vormen waar de klant naartoe wil. Enkel op deze manier worden de juiste keuzes door de interieurvormgever gemaakt en wordt er een concept gevormd dat op termijn de onderneming ten goede komt.
We mogen dus stellen dat interieurarchitectuur veel meer is dan enkel spelen met visuele aspecten.
Om gecreëerde interieurontwerpen in de realiteit te brengen, werkt AP/ART met een team getalenteerde aannemers. De keuze uit één van deze aannemers hangt af van het soort en de omvang van de opdracht en zal bovendien verantwoord worden aan de klant. Op businessniveau is timing uiteraard enorm belangrijk en ook hier speelt het type aannemer een cruciale rol.
Bijgevolg kan er gesteld worden dat het aanstellen van de juiste interieurvormgever, het ontwerpen van het pasklare interieur, het coördineren van de uitvoering, het werken met juiste partners enkel kan leiden tot een concept waar de klant op termijn zijn vruchten van plukt. “Daardoor vormt onze nieuwe interieurafdeling een mooie aanvulling van onze bestaande activiteiten,” klinkt het eensgezind.

logo AP-ART_rgb_lowAp/Art Architecten – Maasfortbaan 203 – 2500 Lier – T 03 491 15 79 – info@apart-bouw.bewww.apart-architecten.bewww.apart-bouw.be