Ikaros Solar – Geeft u meer dan 25 jaar gemoedsrust op energievlak!

Fotovoltaïsche panelen blijven zelfs na de graduele afbouw van de overheidssteun een warm aanbevolen investering. Ikaros Solar uit Schoten, qua geplaatst volume in de Belgische top, leidt uw PV-project graag in goede banen.

Sven Goethals: “Wij hebben alle kennis in huis om het maximale rendement uit elke zonnestraal te halen en zodoende de stroomrekening van elke onderneming te doen dalen.”

Ikaros Solar is EPC-contractor voor integrale projectontwikkeling, groothandel in zonnepanelen voor kleinere installateurs en uitvoerder van particuliere projecten. Het Schotense bedrijf plaatst niet alleen zonnepanelen op industriële daken, maar ook op terreinen zoals onlangs bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening in Kluizen.

Engineering aan de basis

“Wij hebben alle kennis in huis om het maximale rendement uit elke zonnestraal te halen en zodoende de stroomrekening van elke onderneming te doen dalen,” zegt Sven Goethals, sales and marketing director. “Hier werken zowel bouwtechnische specialisten als ingenieurs in elektrische installaties. Engineering vormt de kern van de zaak en garandeert dat wij de beloofde prestaties nakomen en tevreden klanten creëren voor de lange termijn.”

Toekomstzekere investering

Als u vandaag zonnepanelen plaatst, geniet u van een terugverdientijd van amper zes à zeven jaar. “Door de overheveling van de productie naar China, zijn zonnepanelen in vijf jaar 2/3 goedkoper geworden,” weet Sven Goethals. “Deze prijsdaling compenseert ruimschoots de geleidelijke afbouw van de overheidssteun. Daarnaast biedt Ikaros Solar ook oplossingen om zonder eigen investering te genieten van de voordelen, bij voorbeeld 20 jaar gratis stroom voor het gebruik van uw plat dak van ca. 5000m², via de Green Renting formule (gratis stroom in ruil voor een Recht van Opstal).”

Zonnepanelen bevatten geen mechanische onderdelen en slijten dus niet. Een jaarlijkse inspectie van de installatie door middel van infraroodcamera’s op een beperkt aantal elektrische punten volstaat. De installatie wordt via computermonitoring bewaakt.

25 jaar lang constante energieprijs

“Het belangrijkste argument pro zonnepanelen is de garantie op een constante lage energieprijs over een periode tot 25 jaar,” beklemtoont Sven Goethals. “Hierdoor kan je zonnepanelen ook makkelijker laten financieren door de banken. Zij staan positief tegenover zonne-energie, maar eisen wel een onderhoudscontract met opbrengstgarantie, en installatie door een erkend installateur, wat wij zonder problemen afleveren.”

Wanneer renderen zonnepanelen het best?

Zonnepanelen leveren het beste resultaat bij een evenwichtige verhouding van de hoeveelheid licht en de temperatuur. Bij hoge temperaturen loopt het rendement van de fotovoltaïsche cellen zelfs terug. De ideale werkingssituatie? Veel licht en een lage temperatuur. In het Belgische klimaat genieten zonnepanelen dus economisch en ecologisch gezien de voorkeur van veel bedrijven. Zonne-energie is dan ook de groene energiebron met de hoogste groeicijfers de afgelopen jaren

Metropoolstraat 30-32 A, 2900 Schoten
Tel.: +32 3 641 64 80
sven.goethals@ikaros-solar.com, www.ikaros-solar.eu