Innotec Automotive – “Pionier in Smart Repair van auto’s”

Een sterretje in de ruit, stoeprandschade, geschaafde velgen, een vervuilde dieselmotor, steenslag in de carrosserie,… Innotec ontwikkelt al meer dan 25 jaar hoogkwalitatieve producten en systemen die deze en andere autoproblemen efficiënt en doeltreffend uit de wereld helpen. Smart Repair, zo luidt de passende vakterm. “Wij leveren enkel aan de professionele markt,” legt Michel De Laet, managing director van Innotec Automotive uit. “Onze oplossingen vereisen een correcte toepassing. We investeren dan ook enorm in demonstraties en opleidingen voor onze klanten.”

Michel De Laet.

Innotec Automotive is een onderdeel van het overkoepelende moederbedrijf PCS Innotec International met hoofdzetel in Dessel. “Wij richten ons vanuit onze vestiging in Mol op de distributie van de automotiveproducten van Innotec in België en Luxemburg. Naast de automobielsector heeft Innotec nog een tweede tak die zich toespitst op de industrie. In totaal verdelen we onze producten naar 24 landen en dit aantal stijgt voortdurend,” legt Michel De Laet uit.

Eigen ontwikkeling

Binnen Innotec werd Michel De Laet in de pioniersjaren als allereerste vertegenwoordiger aangeworven. “Toen hadden we nog geen enkel product, nu hebben we er meer dan 300, stuk voor stuk zelf ontwikkeld, vaak op specifieke vraag vanuit de sector zelf. Bovendien biedt elk product een meerwaarde in vergelijking met wat op de markt bestaat. Iets produceren dat anderen al doen, interesseert ons niet. Vooraleer we een product commercialiseren, moeten we 100% zeker zijn dat het werkt zoals we willen.” Innotec ontwikkelde zich binnen de automotive tot de pionier in Smart Repair. “Bedoeling is om met een minimum aan energie een tweedehandsauto of leasingwagen van enkele jaren oud terug als nieuw te krijgen. Zo hebben we middeltjes en systemen om de carrosserie te herstellen, sterretjes uit de ruit te halen, stoeprandschade weg te werken,…”

Demonstraties en opleidingen

Naar een overzichtscatalogus vragen met alle producten van Innotec, heeft geen zin. “Die hebben we bewust niet,” legt Michel De Laet uit. “Wanneer een carrossier, garagist of autodistributeur interesse heeft in ons verhaal, komen we persoonlijk langs. We demonstreren dan de producten waarvoor er een behoefte bestaat. Potentiële klanten moeten met eigen ogen zien hoe het product werkt en wat de resultaten zijn.” Ook na een eventuele levering laat Innotec zijn klanten niet los. “Wanneer een klant dit wilt, komen we al z’n medewerkers grondig opleiden om onze producten correct te gebruiken. Ook besteden we veel aandacht aan duidelijke en eenvoudige handleidingen.”

Nieuw product

Een nieuw product binnen het gamma – Diesel Plus – richt zich niet op het uitwendige van een auto, maar op de motor en de leidingen. “Veel dieselwagens en turbo’s kampen met inwendige vervuiling, een gevolg van de strengere milieunormen op de uitstoot. Hierdoor stapelt het roet zich intern op. Met Diesel Plus ontwikkelden wij een intern reinigingsproduct waarmee het roet verdwijnt. Er hoeven geen leidingen of andere onderdelen vervangen te worden. Ook voor Turbo’s bieden we een gelijkaardige oplossing.”

Ambachtsstraat 15, 2400 Mol
Tel.: 014 37 40 14
info@innotec-automotive.be, www.innotec-world.com