IPEC – Industrial Process Equipments & Chemicals – Proper water en zuivere lucht

Sinds de oprichting in 1998 heeft IPEC uit Borgloon een stevige reputatie opgebouwd. Al van bij de start in de weer met koolfilters en chemische wassers. Ondertussen ontwikkelt en implementeert IPEC een ruim gamma oplossingen voor lucht- en waterzuivering, industriële filtratie, systeemontwerp, … Van initieel design, analyses en planning van de opbouw tot opleiding bij het gebruik van de installatie. Gaande van eenvoudige tot grootse volledig geautomatiseerde en computergestuurde systemen voor afvalwater- en geurcontrole.

Thuis in het Midden-Oosten

Yvan Hamerlinck.

IPEC kan bogen op twee decennia ervaring en biedt een uitgebreid palet toepassingen gebaseerd op chemische wassers en/of actieve koolfilters. Deze geavanceerde technologieën kennen een grote afzetmarkt in landen met een erg warm of tropisch klimaat. De systemen zijn immers inzetbaar bij temperaturen van 0° tot 75°C. IPEC is daarmee marktleider in het Midden-Oosten, maar mikt ook in Europa op nichemarkten als de petrochemie, medische of agrosector. Steeds meer industrieën hebben belang bij een goede bescherming van hun producten of processen. Met de stijgende vraag naar cleanroomtechnieken is ook het pad naar deze afzetgebieden geëffend.

Green Scrubbers

Anno 2007 lanceerde IPEC met steun van LRM de ‘Green Scrubbers’: een innovatieve, groene technologie waar geen chemicaliën meer aan te pas komen. Ander pluspunt is dat deze Scrubbers gebruik maken van gerecycleerd water in plaats van drinkwater. Dat is niet alleen winst voor het milieu maar de techniek zorgt ook nog eens voor een enorme kostenbesparing. Het systeem vraagt immers weinig supervisie waardoor personeelskosten tot een minimum herleidt worden.

Graaf Lodewijkplein 5.02, 3840 Borgloon, Tel.: 012- 67 23 69
Fax: 012- 67 23 71, info@ipec.be, www.ipec.be