J&M Consultants – “Kent u uw break-even point?”

De omzet die een bedrijf moet draaien om quitte te staan, pas boven dit omzetcijfer volgt de eerste winst. Management consultant Ronny Meyen haalt het break-even point aan als treffend voorbeeld voor vele kmo’s. “Veel bedrijfsleiders schitteren in hun vakgebied, maar schieten tekort op financieel vlak. Wanneer het bedrijf te klein is voor een voltijdse financieel manager, biedt een ervaren management consultant de perfecte uitweg. Door een persoonlijke en intensieve begeleiding geef ik de zaakvoerder meer controle over zijn onderneming.”

 Ronny Meyen.
Ronny Meyen.

We ontmoeten Ronny Meyen bij een van zijn klanten, een snelgroeiend IT-bedrijf van 25 medewerkers. Eén dag per week komt hij hier ter plaatse voor financieel advies en de nodige organisatorische ondersteuning. “De financieel manager verliet vorig jaar het bedrijf. Tijdelijk vang ik deze lacune op. Het is maar een van de vele voorbeelden waarom kmo’s mij als management consultant inschakelen.”

Behoefte bij kmo’s
De ervaring om als zelfstandig management consultant te starten, vergaarde Ronny Meyen na zijn economisch masterdiploma bij een groot consultancybedrijf. Nadien ging hij aan de slag in de bankwereld. “Omdat ik veel investeringsdossiers behandelde voor kmo’s, zag ik bij hen een grote behoefte aan financiële consultancy die veel verder gaat dan wat de gemiddelde boekhouder biedt. De grote consultancyfirma’s vragen buitensporige en onbetaalbare uurtarieven. Met doelgerichte jaarcontracten pak ik het anders aan, volledig op maat van kmo’s. Wanneer ik met een bedrijf in zee ga, kunnen ze mij 7 dagen op 7 bereiken zonder dat de factuur meteen aantikt als ik de telefoon opneem.”

foto AM55_j&m4_lowIntakegesprekken
Een samenwerking met J&M Consultants start met twee intakegesprekken. “Tijdens deze eerste ontmoetingen achterhaal ik wat de reële behoeften zijn van de bedrijfsleider. Waar zitten de problemen? Waar wil en moet dit bedrijf naartoe? Wat schort er op financieel en/of organisatorisch vlak? En tenslotte, op welke doelgerichte manieren kan ik helpen? Ik mik niet op bedrijven die in financieel moeilijk vaarwater zitten, ook gezonde en groeiende ondernemingen hebben nood aan kritische reflectie én een expert die met een helikoptervisie de financiële cijfers interpreteert.”

Huisdokter
Ronny Meyen vergelijkt zijn rol met die van een vaste huisdokter. “Ik begeleid bedrijven bij hun volledige financieel management, maar ondersteun hen ook bij het optimaliseren van de administratie. Verder voer ik SWOT- en rendementsanalyses uit. Een bedrijfsleider kan ook mijn hulp inroepen voor een optimaal beheer van zijn persoonlijk en professioneel vermogen. Ik ben zowel beschikbaar voor langdurige brede opdrachten als voor één specifiek dossier. Ik verkondig niet dat ik alle wijsheid in pacht heb: wanneer nodig roep ik de inhoudelijke ondersteuning van experts in. Het juiste advies, daar gaat het mij om.”

J&M Consultants bvba – “Succes is het resultaat van hart-werk”
Ven 4E, 2250 Olen – Tel.: 0494-04 00 64, ronny.meyen@jmconsultants.bewww.jmconsultants.be