Landtmeters Naval Stores

Shop in Antwerpen grootste  Belgische aanbieder scheepsbenodigdheden

Landtmeters Naval StoresTegenover Jachthaven Willemdok op het Antwerpse Eilandje ligt – uiterst strategisch – de shipchandler met het meest uitgebreide aanbod van scheepsbenodigdheden in België. “Onze klanten kunnen kiezen uit honderdduizenden artikelen voor de zeilsport moteryachten, zee- en binnenvaart,” licht zaakvoerder Noel Fasquelle van Landtmeters Naval Stores toe.

Landtmeters Naval Stores is ontstaan uit een beschuitbakkerij die in de 18de eeuw scheepsbeschuiten produceerde. “Deze beschuiten werden aan boord van de schepen in de haven van Antwerpen geleverd en dat resulteerde op zeker moment in vragen van klanten om ook andere spullen, zoals scheepsmateriaal, mee te brengen,” zegt Noel Fasquelle.

De huidige firma bestaat sinds 1938. “Oorspronkelijk richtte Landtmeters zich in de eerste plaats op het uitrusten van zeeschepen, maar de groeiende populariteit van het zeil en moterboot gebeuren deed ons besluiten om meer op dat segment te focussen,” legt Noël Fasquelle uit. Landtmeters heeft op dit moment vooral particuliere klanten, maar levert daarnaast ook aan bedrijven. Zij kunnen kiezen uit allerlei producten, gaande van dekuitrusting over motoronderdelen tot navigatiesystemen, die in heel Europa worden geleverd. “10.000 van deze producten zijn zelfs uit voorraad leverbaar,” merkt Fasquelle op.

Landtmeters Naval Stores verkoopt zelf geen boten, “maar klanten kunnen ons altijd om advies vragen”, beklemtoont Noel Fasquelle. “Door onze jarenlange ervaring in de branche zijn wij zeer goed geplaatst om hen bij de aankoop van een boot te begeleiden.”

www.landtmeters.com