LuikNatie – Havenbedrijf met groene voetafdruk

In 2009 werd LuikNatie in een nieuw en fris kleedje gestopt. Maar daar blijft het niet bij. De vijf aandeelhouders dragen kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Sleutelwoorden voor de toekomst? Groene energie en een CO2-neutrale magazijnruimte.

Stefaan Verhelst: We willen immers zo groen en CO2-neutraal mogelijk bouwen.”

“Met LuikNatie bouwen we aan een groene toekomst,” vertelt aandeelhouder Stefaan Verhelst. “Zo zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een braakliggend terrein waar we extra magazijnruimte willen ontwikkelen. We willen immers zo groen en CO2-neutraal mogelijk bouwen. Maar ook nu al werken we als een van de weinigen in de haven met 100 % groene energie voor de temperatuurgecontroleerde behandeling en opslag van vers fruit en groenten. Zo reduceren we onze ecologische voetafdruk tot een minimum.”

Alles onder één dak

“LuikNatie telt vier bedrijven: Transport, Storage, Coldstore en Luyckx International. Omdat we alles onder één dak hebben, kunnen we onze klanten een mooi totaalpakket aanbieden. Ze kunnen dus voor alle soorten handelingen en producten bij ons terecht, van het transport van papier tot de opslag van chemische producten.”

Kruipin 3 – Haven 1145 – 9130 Kallo
T 03-541 76 70 – info@luiknatie.be – www.luiknatie.be