Manager TV stelt scherp op Antwerpen

Het economische leven in Vlaanderen blijft de hoofdrol spelen in de uitzendingen van Manager TV. De komende weken ligt de focus op de sinjorenstad, die met zijn wereldhaven en zijn half miljoen inwoners heel wat troeven in handen heeft. Stem dus af op www.managertv.be om er alles over te weten te komen.

Jong en bruisend
In de uitzendingen van 1 en 2 december – dan te zien op Kanaal Z – komt onder meer een bijzondere evolutie aan bod: geheel tegen de heersende trend van de vergrijzing in, stijgt het aandeel jongeren in de Antwerpse bevolking. Dat houdt heel wat opportuniteiten in voor de lokale arbeidsmarkt, die de komende jaren op zoek gaat naar zowat 4.000 nieuwe krachten. Een uitdaging van formaat, ook voor de gespecialiseerde ondernemingen. Zo legt 3D Consulting zich naast het detacheren van IT-profielen vandaag ook sterk toe op budgetvriendelijke ‘managed services’ / ‘managed staffing’ oplossingen. Vivaldi’s Interim gaat dan weer op zoek naar de ‘perfect match’ tussen uitzendkrachten, medewerkers en ondernemers binnen de kmo-wereld. Een taak waarin in deze tijden zeker muziek zit.

We richten ook al een eerste keer de camera’s op de haven van Antwerpen, de belangrijkste economische motor van Vlaanderen. Rechtstreeks verschaft die werk aan zowat 62.000 mensen. Veel technische dienstverleners vestigden zich dan ook in de haven zelf, dicht bij hun industriële klanten. Water-Link biedt hen bijvoorbeeld waterbeheeroplossingen op maat en groeide binnen dit vakgebied uit tot een heuse wereldspeler.

Een ander gelaat van Antwerpen is dat van winkel- en diamantstad. MTV brengt in de diamantwijk een bezoek aan Baskania, dat unieke juwelen en uurwerken ontwerpt en creëert. En wie nog op zoek is naar een geschikt pand in de betere winkelstraten, steekt best zijn licht op bij winkel-vastgoedkantoor Paris & Partners.

Internationale bedrijven
Antwerpen vormt de thuishaven voor heel wat internationale bedrijven, met specifieke behoeften qua diensten. Op 8 en 9 december plaatsen we Progreso en Raposa in de kijker, twee snelgroeiende en internationaal actieve softwarehuizen, die daar gevat op inspelen. Progreso ontwikkelt modulaire HR-oplossingen, Raposa specialiseert zich in efficiënte financiële managementsystemen.

Succes boeken in een geglobaliseerde markt is dikwijls het gevolg van innovatie en sterk ondernemerschap. We brengen een bezoek aan twee bedrijven die innoveren en verder kijken dan de stadsgrenzen. DC Engels, gelegen in hartje Antwerpen, groeide sinds 1927 uit tot een draaischijf in grote en kleine huishoudelijke toestellen voor kleinhandel en keukenspecialisten, terwijl Roosjen technische oplossingen bedenkt inzake metaaldetectoren, checkwegers en magneetsystemen. Ook maken we kennis met architectenbureau RDBM, op de toplocatie ‘Het Eilandje’.

Kortom, alweer heel wat om naar uit te kijken op www.managertv.be.

Bedrijven op televisie en op www.managertv.be
Volgende ondernemingen komen in de uitzendingen over Antwerpen aan bod:
Online én op Kanaal Z: 3D ICT, Progreso, Vivaldi’s Interim, Paris & Partners, Roosjen, Engels, Induss, Baskania, Raposa en RDBM. Deze worden uitgezonden.
Enkel online: Bruhn Spedition en KH Engineering.