Mathieu Gijbels – Pionier in renovatie

Mathieu Gijbels is een pionier in de renovatie van bedrijfsgebouwen. Het Opglabbeekse bedrijf ging al met een renovatietak van start toen voor vele andere bouwondernemingen het woord nog een abstract begrip was.

Joël Melaerts: “Als je renoveert, moet je sneller dan de concurrenten zijn. Dat kan, maar alleen als je de beste mensen hebt.”

In 1998 ging Mathieu Gijbels met een afdeling renovatie van start. Ze bestond uit medewerkers die zich uitsluitend op deze specialiteit in de bouw toespitsten.

“Veertien jaar geleden lag dit nog niet voor de hand,” zegt commercieel directeur – en renovatiespecialist – Joël Melaerts die de renovatie-afdeling destijds bij Mathieu Gijbels uit de grond stampte. “Een groot aantal bouwondernemingen begint de vele mogelijkheden rond renovatie nu pas voorzichtig te verkennen. Wij hebben er al vele jaren ervaring mee en een ruime expertise en knowhow opgebouwd. Eén van de knelpunten bij een renovatie is dat de bedrijfsactiviteiten van onze klanten zoveel mogelijk voortgezet moeten kunnen worden. De continuïteit moet met andere woorden verzekerd blijven. Onder meer door een uitgekiende fasering van de renovatiewerken kunnen wij de continuïteit verzekeren.”

Verschillende soorten renovatiewerken
Elke renovatie is anders, en vereist maatwerk. Maar globaal genomen kunnen we wel vier ‘typen’ renovatiewerken onderscheiden die we in onze projecten vaak tegenkomen.

Optoppen
Zo is er het zogenoemde ‘optoppen’, waarbij één of meerdere nieuwe lagen op een bestaand gebouw worden geplaatst. Een uitbreiding in de breedte is – bijvoorbeeld door plaatsgebrek – niet altijd mogelijk. Bij dergelijke projecten lossen we dit dan op door in de hoogte te werken.
Joël Melaerts: “Mathieu Gijbels beschikt over een eigen studiedienst om te onderzoeken of en in welke mate een uitbreiding in de hoogte haalbaar is. Veel hangt hierbij namelijk af van onder meer de funderingen en de draagstructuur van het gebouw.”

Interne verbouwing
In een bedrijfsgebouw botst men soms letterlijk op muren. Ze kunnen de workflow belemmeren. “Onze renovatie-afdeling kijkt door de muren heen en kan door een aantal interne aanpassingen heel wat aan efficiëntie winnen,” zegt Joël Melaerts. Niet zelden kan men op die manier één of meer werkkrachten in de workflow uitsparen.”

Gevelrenovatie
Steeds meer bedrijven hechten een groot belang aan de ‘buitenkant’ van hun onderneming. Ook bij gevelrenovaties zoekt Mathieu Gijbels naar een passende oplossing, zodat u een fraai ogend geheel met uitstraling krijgt.

GMAN, Antwerpen – Voor.

Total make-over
En last but not least kan je spreken van een ‘total make-over’ waarbij alle  renovatiewerken gecombineerd worden. Het is een totaalaanpak waarbij het volledige gebouw – zowel de interne structuren als de buitengevel – gerenoveerd wordt. Het spreekt voor zich dat je hiervoor echte specialisten in het vak nodig hebt. En onze mensen houden wel van een uitdaging: “hoe moeilijker, hoe fijner” is de algemene teneur hier.

GMAN, Antwerpen – Na.

Renoveren, een vak apart!
Renoveren, het is niet iedereen gegeven. “Als je renoveert, moet je sneller dan de concurrenten zijn. Dat kan, maar alleen als je de beste mensen hebt. Investeren in mensen en kennis is dus de boodschap. En dat hebben wij reeds jaren geleden begrepen.”

Totaalconcept
Mathieu Gijbels is al vele jaren een bekende naam in de bedrijfs- en kantoorbouw. Een levenslange relatie met de klant, het uitwerken van totaalconcepten en sleutel-op-de-deurformules zijn de krachtlijnen van de onderneming. De nv Mathieu Gijbels is een onderdeel van de Gijbels Group die 300 mensen tewerkstelt en een omzet van 72 miljoen euro vertegenwoordigt.

Meer tips-&-tricks over renoveren vind je op onze renovatieblog: renovatieblog.gijbels.be.

Industrieweg Noord 1161 – 3660 Opglabbeek – T 089 819 100 – info@gijbels.bewww.mathieugijbels.be