MECHELEN / LOMMEL – Edibo bouwt nieuw Porsche Centre in Mechelen

V.l.n.r.: Denis Gorteman (D'Ieteren Auto), burgemeester Bart Somers, Jean Heinen  (Porsche Import), Claude Willaert (Porsche Centre Mechelen) en Jo Boonen (Edibo).
V.l.n.r.: Denis Gorteman (D’Ieteren Auto), burgemeester Bart Somers, Jean Heinen (Porsche Import), Claude Willaert (Porsche Centre Mechelen) en Jo Boonen (Edibo).

Nadat het Mechelse schepencollege in juni vorig jaar de bouwvergunning afleverde, plaatste burgemeester Bart Somers vandaag de laatste paal van het Porsche Centre Mechelen. Op een terrein langs de Blokhuisstraat aan de E19 bouwt het Lommelse Edibo een gloednieuw complex van zowat 3500 m².  Medio oktober moet het nieuwe Porsche Centre operationeel zijn.

Herman Swings, gedelegeerd bestuurder van Edibo: “Onze eerste contacten met D’Ieteren dateren van 2012  toen we het opleidingscentrum van VW in Kortenberg renoveerden. Nadien tekenden we voor de uitbreiding van het Porsche Centre Drogenbos en vandaag starten we met de bouw van het nieuwe Porsche Centre in Mechelen. Het is ons eerste greenfield project voor Porsche en daar zijn we best fier op. Edibo focust zich onder meer op industriële projecten met aandacht voor het architecturale. Precies daarom is deze opdracht voor een premium constructeur een mooi referentieproject. De samenwerking met het architectenbureau Tea en het studiebureau D+A Consult loopt trouwens prima. Met dit project hopen we onze ambitie om door te groeien tot een belangrijke bouwpartner van de Groep D’Ieteren kracht bij te zetten. De stad Mechelen heeft blijkbaar de economische wind in de zeilen, want buiten het Porsche Centre werkt Edibo momenteel nog aan vijf andere projecten in de Mechelse regio.”’