MECHELEN – Willemen Groep is ‘Onderneming van het Jaar’

Johan Willemen
Johan Willemen

Willemen Groep is verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar 2013’. EY (voorheen bekend onder de naam Ernst & Young) organiseert dit jaar de 19de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Willemen Groep haalde het van Caviar Group, Cegeka Group en Noordzee Helikopters Vlaanderen, en ontving de award uit handen van Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy.

Willemen Groep, geleid door Johan Willemen, is ontstaan in 1999 en is internationaal actief in de bouwsector als aannemer, toeleverancier en projectontwikkelaar. Door de complementariteit van de bouwbedrijven kan de familiale groep aan zijn klanten een duurzame oplossing bieden in de burgerlijke bouwkunde, de industriebouw, het residentiële segment, de algemene utiliteitsbouw, de wegenbouw en in complexe projecten waarbij financiering en onderhoud inbegrepen zijn. Het bedrijf stelt meer dan 1.800 medewerkers te werk en realiseerde in 2012 een omzet van 600 miljoen euro.

Het Aalsterse Medec is de laureaat voor ‘De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013’. EY organiseert dit jaar de 8ste editie van die prijs. Medec haalde het van Ballon Media, Biocartis, LayerWise en Zappware, en ontving vanavond de award uit handen van minister Philippe Muyters.

Medec richt zich als een van de enige bedrijven ter wereld exclusief op beademingsoplossingen. Hun aanbod groeide uit tot een breed gamma voor het operatiekwartier, gaande van eenvoudige toestellen tot ventilatoren en complete beademingswerkstations voor tal van toepassingen.