Mertens Architecten – “Architecten moeten vooral goed kunnen luisteren”

“Wij ontwerpen moderne en eigentijdse gebouwen die opvallen maar toch geïntegreerd zijn in het straatbeeld,” zeggen vader Fons en zoon Stijn Mertens van Mertens Architecten. “We vinden het belangrijk om goed te luisteren naar wat de klant wenst om dit dan samen te vertalen naar moderne architectuur.”

Fons Mertens startte in 1970 zijn architectenbureau, dat vandaag 26 medewerkers telt, en dit wordt momenteel samen met zoon Stijn Mertens verder gezet. Het bureau kan de opdrachten nauwelijks bijhouden. Mertens Architecten geeft graag een originele toets aan zijn werk en wil niet zomaar standaard wat gebouwen neerpluggen. “Wij zijn daarvoor gekend en gevraagd. Bijna al onze klanten komen hier via referenties en mond-tot-mondreclame, tevens hebben we een trouw cliënteel.”

Woonwijk
“We gaan breed in het gamma. We leveren niet alleen woningen op, maar ook gehele woonprojecten, winkelcentra, zorgcentra en kantoorgebouwen. In verschillende gemeenten werken we een hele woonwijk uit, met straten en pleinen en groenvoorziening. We bieden daarvoor een totaalconcept aan,” zegt Stijn. “In al die gevallen zijn we vooral goed in luisteren naar wat de klant wenst.”

Geelvinckstraat 8 – 2940 Stabroek – T 03 568 72 53 – info@mertens-architecten.be – www.mertensarchitecten.be