Met Panamera mikt Porsche op topmanagers Tijdens de week op de achterbank, zelf rijden tijdens het weekend

panamera
Porsche mikt met de Panamera op topmanagers die tijdens de week achterin zitten en in het weekend zelf rijden met vrouw en kinderen aan boord. De tweewielaangedreven S kost 97.405 euro, de vierwielaangedreven 4S 105.210 euro en voor de Turbo moet je 136.666 euro neertellen.

Dé meest begeerde auto van het jaar

De Porsche Panamera moet zowat de meest begeerde en gehypete auto van het jaar zijn. Meer dan veertig jaar geleden al ontkiemde het idee een 4-deurs Porsche te ontwikkelen. Het bleef bij schuchtere pogingen tot een kleine 20 jaar geleden, onder leiding van Arno Bohn, de ‘989’ op de tekentafel verscheen. Die auto kwam er evenwel nooit, tot de Porsche­baas Dr. Wendelin Wiedeking – intussen weliswaar ontslagen – in 2005 het hele project in
een stroomversnelling bracht.

Een nieuw autotype
De Amerikaan Grant Larson, vandaag General Manager Advanced Design & Exterior Style bij Porsche, verantwoordelijk voor de Panamera­vormgeving, startte zijn carrière bij het merk met die fameuze ‘989’ als eerste project. “De Panamera kwam er niet omdat de Cayenne als 4-deurs Porsche niet helemaal zou voldoen,” ontkent hij met klem onze verdachtmaking. “De Cayenne was een reactie op de SUV-rage. De Panamera vindt zijn plaats tussen de vermaarde 911 en de Cayenne.”

“De Panamera is direct herkenbaar als een Porsche, wat alles te maken heeft met de breedte­hoogteverhouding.”