M&M Ilegems – “Bouwen met overleg loont”

M&M Ilegems hield stand tijdens de crisis, nam zelfs een tiental nieuwe medewerkers in dienst en speelt ten volle zijn rol als aannemingsbedrijf dat van in de conceptfase meedenkt met de klant.

Fabrice Delahaye.

M&M Ilegems is actief op diverse terreinen: van industrie- en kantoorbouw tot residentiële projecten. Alle projecten in heel Vlaanderen en Brussel worden gecoördineerd vanuit Schelle. “Industriebouw stond de voorbije jaren op een laag pitje,” zegt gedelegeerd bestuurder Fabrice Delahaye. “We gooiden ons daarom iets meer op de residentiële markt. De crisis lijkt verteerd te zijn, we krijgen nu opnieuw prijsaanvragen voor kantoren.”

M&M is daarnaast actief op (semi-)openbare projecten. Die zijn ondergebracht bij dochterbedrijf M&M Sitty in Marchienne-au-Pont. De groep bestrijkt op die manier heel België en alle sectoren.

Gebouwen met dubbele functie

M&M Ilegems realiseert geregeld gebouwen met een dubbele functie: winkels en appartementen of een cinemacomplex annex horeca en winkels. “Ook nu zijn we bezig met dergelijke projecten,” zegt Fabrice Delahaye. In Brecht renoveert M&M Ilegems een kantoorcomplex, in Namen werd gestart met de afwerking van de laatste fase van een groot project. In Diegem, Stabroek en Boom komen winkels met daarboven appartementen. Zuiver residentieel zijn complexen in Vilvoorde, Halle en nieuwe fasen van al langer lopende projecten in Herentals, Erembodegem, Jette en Sint-Jans-Molenbeek.

Uitgebreide bezetting

In juli 2011 zal het vijf jaar geleden zijn, dat Fabrice Delahaye en Eddy Jerusalem het familiebedrijf M&M Ilegems overnamen. “De eerste drie jaar deden we het zeer goed en tijdens de crisisjaren hielden we goed stand,” zegt Fabrice Delahaye. “We hebben niemand moeten afdanken en we trokken zelfs nieuwe medewerkers aan: zowel arbeiders, als werf- en projectleiders en medewerkers voor onze studiedienst. Die uitbreiding sluit aan bij ons streven naar een goede dienstverlening.”

Iedereen dezelfde kwaliteit

“Wij ontwikkelen nooit zelf en zullen dat ook nooit doen,” zegt Fabrice Delahaye. “Als zuiver aannemingsbedrijf ontstaat er nooit een belangenconflict met onze klanten. Wij bieden iedereen dezelfde kwaliteit aan! Een van onze sterke punten is dat M&M Ilegems totaalprojecten verzorgt, van het begin van een project tot aan de voorlopige oplevering en hierbij het volledige proces coördineert, desgewenst inclusief begeleiding van particuliere of zakelijke eindklanten. Daarnaast denkt M&M Ilegems mee met de promotoren. Repetitieve klanten betrekken ons bedrijf vaak vanaf de beginfase bij een project. M&M Ilegems ontwerpt niet zelf, maar denkt mee over structuren, funderingen, enzovoort.” Op die manier is M&M Ilegems een volwaardige partner van investeerders en promotoren.

Steeds klaar voor nieuwe uitdagingen!

Brandekensweg 17, 2627 Schelle
Tel.: 03-727 28 29, Fax: 03-727 28 27
info@mmilegems.be, www.mmilegems.be