Nuquest – Uitdagende incentives en teambuilding activiteiten op zee

De liefde voor de zee zit Laurent Wolters in de genen. Hij heeft er zelfs zijn beroep van gemaakt om die passie te delen. Met Nuquest Events biedt hij ondernemingen een totaalpakket voor incentives en teambuilding activiteiten op zee. Interactief Zeilen, Wavekarting en Offshore Powerboating kapen daarbij de hoofdrol weg.

Winaars race_lowLaurent Wolters richtte Nuquest op in 2003 na een analyse van de toenmalige nautische incentive markt: “Er waren fantastisch goede schippers die prachtige zeiljachten verhuurden, maar die niet echt thuis waren noch zin hadden in het bijhorende organisatorisch gedeelte. Anderen organiseerden wel business en coaching activiteiten, maar aan die formule hing een zeer hoog prijskaartje vast. Het spreekwoordelijke gat in de markt bevond zich ergens tussenin: met Nuquest bieden we programma’s aan op maat, volledig volgens de wensen van de klant en tot in de puntjes verzorgd, vanaf 120 euro per persoon.”
Ondertussen is Nuquest uitgegroeid tot de grootste speler inzake nautische evenementen in België. Nuquest maakte hiervoor exclusieve overeenkomsten met schippers, die grote (13 tot 16 meter lengte) en recente boten bezitten. “Al onze schippers brengen hun passie en kennis over aan de deelnemers, in drie talen indien nodig!,” beklemtoont Laurent Wolters.

Teamwork
Interactief Zeilen begint met een briefing rond veiligheid, het lezen van zeekaarten, zeiltechnieken en GPS-gebruik. De schipper voert de manoeuvres in de haven zelf uit, maar eens op zee is het aan het team om het roer van het jacht over te nemen en een vooropgesteld doel te bereiken. “Op zee vaar je zelden in een rechte lijn van punt A naar punt B,” vertelt Laurent. “Je moet als team rekening houden met onbeheersbare externe factoren en samen hindernissen overwinnen, eigenlijk net als in het bedrijfsleven.”

20110408HiRes_094_lowWavekarting®
Naast de exclusieve ervaring van het leren zeilen op uitzonderlijke jachten, bezorgt Nuquest u, sinds 2011, ook een onvergetelijke ervaring met het wereldwijd unieke Wavekarting; een initiatie motorboot varen waarbij u zelf, in alle veiligheid, het stuur neemt om de golven te trotseren op volle zee. Wavekarting wordt steeds voorafgegaan door een veiligheids- en technische briefing, zodat de deelnemers geen enkel vaarbewijs of voorkennis nodig hebben. Het varen wordt begeleid door professionele instructeurs die met aparte boten varen. Uiterst veilig dankzij strikte regels én betaalbaar, al vanaf 50 euro per persoon. Bovendien vaart iedereen volledig op zijn eigen ritme: snel voor veel sensaties of traag voor een leuke ontdekking. “Dat is de grote troef van Wavekarting,” stelt Laurent. “Hierdoor hebben we al een publiek kunnen verwelkomen van 6 tot 89 jaar!”

event Manager Magazine 25.06.10Totaalpakket
Nuquest biedt formules aan langsheen de hele kustlijn, van Noord-Frankrijk tot in het Nederlandse Zeeland. Sinds 2010 vormt Nieuwpoort evenwel de centrale uitvalsbasis, hun nieuwe kantoren en faciliteiten hebben zich in het midden van de tweede grootste Europese jachthaven gevestigd. Zaakvoerder Laurent Wolters verduidelijkt: “De haven van Nieuwpoort is het makkelijkst bereikbaar, er zijn volop gratis parkeerplaatsen en er is ruimte voor een tent voor groepen van meer dan 250 personen, indien nodig. We beschikken er over alle faciliteiten voor een programma van A tot Z georganiseerd: seminariezaal, restaurant, hotelverblijf én leuke nevenactiviteiten om uw programma zo gevarieerd mogelijk te maken. Met bijvoorbeeld Offshore Powerboating om de zee op heel hoge snelheid te ontdekken. Dit is onvergetelijk in combinatie met het zeilen, waarbij de genodigden dan op zee, door een offshore worden opgehaald voor een dolle rit. We bieden ook helikoptervluchten of –initiaties, waarbij uzelf, onder begeleiding, de stuurknuppel in handen zal nemen. Of golfinitiaties, supercar experience, strandactiviteiten,… het kan allemaal.”
Zijn uw beste klanten en teams toe aan een dankgebaar of een gezamenlijke uitdaging? Als het exclusief en uniek moet zijn, zal Nuquest de ideale formule voor u samenstellen!

Basic CMYKWatersportlaan 15/2 – 8620 Nieuwpoort – GSM: 0475 47 52 09 – info@nuquestevents.comwww.nuquestevents.com