nv Mathieu Gijbels – “Een echt bouwteam maakte voor ons het verschil”

Wat is het verband tussen de werkelijke schitterende nieuwbouw van Waasland Automotive in Beveren en die van drukkerij Grafilux Printing in Turnhout? Op het eerste zicht niets, ware het niet dat de bouwheren allebei bijzonder tevreden waren van het Limburgse aannemersbedrijf nv Mathieu Gijbels. “Bouwen is vertrouwen en dat geven ze volop,” klinkt het unaniem.

Ben De Groof, Waasland Automotive.

Waasland Automotive in het Pareinpark in Beveren realiseerde in 2008-2009 zijn droom: de garage van de toekomst. Het resultaat is een prachtig ecologisch loungeachtig complex van 7.300 m² bebouwde oppervlakte, bijna achtmaal zo groot als de oude toonzaal en ateliers aan de andere kant van Beveren. “Die was destijds nog door vader Gijbels gezet en dat betekende dat we nog een link hadden met nv Mathieu Gijbels,” zegt directeur Ben De Groof. “Toch gingen we niet over één nacht ijs en werd Gijbels pas weerhouden na een selectieronde met zes aannemers. Tussen de laatste drie was er nauwelijks prijsverschil wat voor ons al significant was omdat de prijscalculaties zeer scherp werden gehouden. Wat het verschil maakte, was het feit dat Gijbels met een heus bouwteam werkte waarin calculators, tekenaars, technici en werfleiders zaten. Zij zorgden voor een vlekkeloze opvolging vanaf dag één tot de opening, exact op de dag van onze officiële deadline.”

Het was ook die samenwerking en de totale beheersing van het bouwproces dat drukkerij Grafilux Printing in Turnhout charmeerde. Hier ging het om de renovatie van bestaande productiegebouwen en druklijnen, gecombineerd met nieuwbouw. Bovendien werd alles in een uniform kleedje gestoken door middel van sandwichpanelen zodat oud en nieuw nu één geheel vormen.

“Wie al gebouwd heeft, weet dat slechts vijf op de honderd aannemers er in slagen hun beloftes na te komen qua afspraken en timing,” zegt gedelegeerd bestuurder Marco De Ridder. “Ook wij hebben al zeven of acht bouwprojecten achter de rug en Gijbels steekt er volgens ons met kop en schouders bovenuit. Je weet als bouwheer ook perfect wie je aanspreekpunt is. Een verademing is dat. En een geruststelling want je hebt veel minder kopzorgen en kunt als bedrijf bezig blijven met je kerntaken in plaats van de dagdagelijkse bouwbeslommeringen.”

Budgetbewaking

Nog een van de grote pluspunten is blijkbaar de budgetbewaking. “Met Gijbels stonden we nooit voor verrassingen. Iedereen weet dat je gaandeweg een bouwproces bepaalde zaken anders wil of moet uitvoeren,” zegt Marco De Ridder. “We kregen bijna onmiddellijk na elke aanpassing te horen wat de meer- of minprijs zou zijn zodat je aan het eind van de rit niet verwonderd moest zijn of onoverzichtelijke facturen voorgeschoteld kreeg. Ook de tussentijdse vorderingsstaten waren zeer overzichtelijk.”

“Dat kunnen we alleen maar beamen,” aldus Ben De Groof. “Voor elke aanpassing werd door Gijbels meteen een oplossing of alternatief aangeboden. Direct wisten we inderdaad wat dit extra zou kosten en/of waar we dan uitgaven konden besparen. Dat maakte dat het bijzonder aangenaam werken is. Dat alles komt omdat gedurende anderhalf jaar dezelfde persoon ons dossier beheerde en ons bouwproject dus beter kende dan wijzelf. Als we morgen opnieuw zouden moeten bouwen, kiezen wij opnieuw voor Gijbels.”

Industrieweg Noord 1161 – 3660 Opglabbeek
Tel.: 089-81 91 00 – Fax: 089-81 91 01
company@gijbels.be – www.gijbels.be