Online bandenmarkt zit in de lift – succescase Tirendo

TirendoTirendo is een van de grootste bandenspecialisten op internet. Deze laatste is afkomstig uit Duitsland en gespecialiseerd in online bandenverkoop. Alle merken banden worden rechtstreeks van de groothandel aan de consument verkocht. Bovendien werkt Tirendo samen met 650 montagepartners. Dankzij de reclame voor winterbanden waar Formule 1 coureur Sebastian Vettel in optrad, werd Tirendo buiten Duitsland bekend. Het succes begon echter al in Duitsland.

De geschiedenis van Tirendo
De geschiedenis van Tirendo begon in oktober 2011 te Berlijn. De heren Felix Vögtle en Erik Heinelt hadden allebei al ervaring opgedaan bij diverse webshops. Ze zochten webwinkel-expert Florian Heineman op, en zo ontstond de European Media Holding. Florian Heineman is ook betrokken bij het succesverhaal van webwinkel Zalando. Ze komen snel in contact met Dr. Martin Kern van de Automotive industrie voor alle kennis op het gebied van auto’s en auto-onderdelen. In 2012 kwam de European Media Holding voor het eerst online als Tirendo. Dankzij de vergaarde expertise van deze zakenmensen werd Tirendo op korte tijd een succesverhaal in Duitsland.

Het wereldwijde succes van Tirendo
Sebastian VettelNa het succes van Duitsland zat de European Media Holding niet stil. Ze wilden Europa veroveren. Al snel volgden acht Europese landen. Na twee jaar was Tirendo internationaal actief in landen zoals Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Zweden en België. In september 2013 werd Tirendo overgenomen door concurrent en bandenwebwinkel Delticom. Delticom staat ook wel bekend als de autobandenmarkt.nl. Deze kent zijn oorsprong inhet Verenigd Koninkrijk. De overname van Delticom brengt Tirendo naar de volgende stap. Delticom is in 42 landen in de wereld actief; hierdoor kan Tirendo alleen maar groeien tot de wereldtop in zijn discipline.

Wat is het succes van Tirendo?
Tirendo wil de bandenmarkt veranderen. Wanneer de consument besluit zijn banden te vervangen, is de eerste stap niet naar een leverancier in de buurt te stappen, maar om Tirendo op te zoeken. Tirendo werkt samen met vakmannen en levert een betere en snellere dienst dan de bandenspecialist om de hoek.

Tirendo werkt samen met de grootste en meest prestigieuze groothandelaren in Europa. Daarnaast werkt Tirendo met de meest befaamde koeriers als DPD en GLS om een snelle levering te garanderen. Ook worden de verzendkosten niet aan de klant doorgerekend en kunnen de banden nog eens kosteloos geretourneerd worden binnen veertien dagen. Maar Tirendo biedt meer. Ze biedt een zeer breed gamma aan autobanden waarbij de klant uit meer dan 15.000 modellen kan kiezen. Daarbij bestaat ook nog de keuze tussen ‘all season’, winterbanden of zomerbanden.

Advies om juiste banden te kiezen
De online bandenmarkt kent een opmars. Een team van deskundigen uit de bandenwereld bewaakt de prijs/kwaliteitverhouding bij Tirendo en biedt de beste service aan de consumenten. Hierdoor zullen steeds meer mensen op internet hun autobanden aankopen. De kopers worden geholpen en geadviseerd in hun keuze door het in 2012 opgezette bandenlabel. In België werkt Tirendo bijvoorbeeld samen met ADAC om de mensen te helpen met hun keuze in de juiste banden. Bij de bestelling van de autobanden wordt er tevens gevraagd naar welk montageadres ze kunnen worden gestuurd. Zo kunnen de autobanden direct op de auto worden gemonteerd. De autobanden kunnen uiteraard ook naar het huisadres worden opgestuurd. Steeds meer mensen erkennen het voordeel van online-bandenaankoop. Dit gegeven kan Tirendo alleen maar bevestigen.