Oude Metalen Harzé – De groene oplossing voor uw oude metalen

Oude Metalen Harzé is meer dan een inzamelpunt van oud ijzer. Het bedrijf heeft een duidelijke missie. “Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog op de agenda,” vertelt zaakvoerder Hilde Hanselaer. “Wij garanderen onze klanten dat hun schroot hergebruikt wordt en zo mee aan de basis ligt van nieuwe producten.”

SONY DSC
Hilde Hanselaer.

Afval een positieve waarde meegeven. Daar komt het op neer. “Een bedrijf dat een partner zoekt om zijn metaalstromen op een milieuvriendelijke manier te beheren, is bij ons aan het juiste adres. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken we hoe we kunnen samenwerken.”

SONY DSCPassie in de genen
De passie voor het vak zit in de genen van Oude Metalen Harzé. 12 medewerkers leiden elke dag alles in goede banen. Het team heeft in de loop der jaren heel wat kennis en vakmanschap opgebouwd. “We houden de vinger aan de pols om bij te blijven op het gebied van nieuwe technologieën in de sector,” aldus Hilde Hanselaer.

Zonnepanelen recycleren
Van PV Cycle, de Europese organisatie van zonne-energieproducenten, heeft Oude Metalen Harzé een officiële erkenning gekregen. Hilde Hanselaer: “Na 15 à 20 jaar, zijn zonnepanelen stilaan aan vervanging toe. Wij verzamelen ze dan als service voor onze klanten. Ook hiervoor garanderen we 100% recyclage.”

SONY DSCDialoog met de klant
Persoonlijk contact met de klant zit in het DNA van Oude Metalen Harzé. En dat voelen de klanten ook. “Binnenkort gaan we met vakantie en sluiten we voor twee weken de deuren. We informeren onze klanten hierover op alle mogelijke manieren zodat ze zo weinig mogelijk hinder ondervinden. We leveren ook containers om de vakantieperiode te overbruggen. Een extra service, maar voor ons evident,” aldus Hilde Hanselaer.

Begaan met de planeet
Oude Metalen Harzé neemt ook deel aan het project ‘Milieucharter provincie Antwerpen’ dat bedrijven aanzet tot acties om hun ecologische voetafdruk verkleinen. Het gaat om concrete maatregelen die verder gaan dan wat wettelijk verplicht is. “Het milieuchartercertificaat toont aan dat we echt met onze planeet begaan zijn,” verduidelijkt zaakvoerder Hilde Hanselaer.


Harze - AK.indd

Aarschotseweg 15 – 2200 Herentals – 
Tel.: 014-21 56 26 – o.m.harze@belgacom.net