Palettencentrale – Uw partner in industrieel en maritiem verpakkingshout

Op vraag van belangrijke klanten in de haven, startte Palettencentrale zes maanden geleden met de verkoop van hout voor de lashing en securing van scheepsladingen. Het bedrijf, gevestigd in Brecht, komt vandaag op de markt met scherpe prijzen en een sterke service.

Zeer scherpe prijzen

Arnoud Leën.

“Palettencentrale biedt specifieke houtproducten aan, zoals stuwhout, balken, planken, spieën en kallen, met of zonder schors, vers gezaagd, gedroogd of HT-behandeld. Verder is er een groot aanbod in plaatmateriaal, zoals OSB, plywood en hardboard op maat geleverd. We zijn ervan overtuigd dat havenklanten nu een volwaardig alternatief hebben,” vertelt Arnoud Leën. “Daar deze activiteit niet behoort tot onze corebusiness en we goede relaties hebben met onze zagerijen, kunnen we scherpe prijzen hanteren.”

Palettencentrale verkoopt nieuwe en gebruikte paletten in hout of plastic. Verspreid over vijf terreinen in de Benelux staan er ca 350.000 in stock. “Ruim voldoende om snel en flexibel te reageren op alle bestellingen,” verzekert bestuurder Arnoud Leën ons. “We leveren ze in standaard en speciale maten.

Niets is onmogelijk

Palettencentrale handelt als een familiebedrijf. Arnoud Leën: “We vormen een sterk en dynamisch team en hebben een nauw contact met onze klanten. We zijn 24 uur op 24 bereikbaar. Zo kunnen we snel inspelen op hun vragen en noden. Niets is onmogelijk. Met ons wagenpark van drie trekkers en 32 trailers verzorgen we bijna al onze transporten zelf. We hebben voor elke verpakkingsaanvraag een gepaste oplossing. Omdat we zo flexibel zijn, doen ook andere palettenbedrijven een beroep op ons, wat uniek is in deze zeer concurrentiële sector.”

Sterke groeier

Al meer dan 20 jaar is Palettencentrale een vaste waarde in de Belgische palettenindustrie. Lange tijd is de corebusiness de aan- en verkoop van gebruikte paletten. Eind 2010 kreeg het bedrijf een nieuwe leiding en een grondige opsmukbeurt. Nieuwe paletten kwamen dan in productie. Sinds kort de uitbreiding met industrieel en maritiem verpakkingshout. In nauwelijks één jaar verdubbelde de omzet. Momenteel zijn er achttien gedreven en ervaren medewerkers.

Boudewijnstraat 18 – 2960 Brecht
T 03 500 15 15 – info@palettencentrale.be
www.palettencentrale.be