Porsche Center Antwerpen – Porschisten wacht nieuw ankerpunt

Terwijl de meeste automerken rake klappen moesten incasseren en de Belgische automarkt met liefst 15 % terugviel in 2012, ging Porsche erop vooruit. Niet minder dan 1591 trotse Belgische eigenaars namen het voorbije jaar de sleutels van hun fonkelnieuwe Porsche in ontvangst. En ook 2013 vertrok goed met een ronde 200 stuks voor de maand januari. Een positieve toon die ook bij Porsche Center Antwerpen luid weerklinkt.

L0911-6-VO10-120213-2D-BEELDEN-01_lowM.M.: Hoe komt het toch dat juist een exclusief merk als Porsche zo goed scoort?
Joris Clavie: “Vooreerst omdat het merk naar de markt en zijn klanten luistert, om het aanbod optimaal af te stemmen op de hedendaagse verwachtingen. Zo laten onze modellen zich lang niet alleen met hun uitstekende sportieve prestaties opmerken, maar evenzeer met een verbluffend lage CO2-uitstoot en dito verbruik. Met de introductie van de actuele 911 – de zevende generatie al! – in de herfst van 2011, daalde het gemiddeld verbruik van de 350 pk krachtige Carrera tot amper 8,2 l/100 km, 1,6 l minder dan de vorige generatie. Zijn CO2-uitstoot dook tot slechts 194 g/km. Een Porsche rijden is dan ook absoluut ecologisch correct!
En uiteraard is er de sportieve noot – een Porsche bezitten blijft ook vandaag nog de ultieme jongensdroom – en het onverminderd exclusief imago van het merk.”

M.M.: Zal die positieve toon waarmee Porsche 2013 heeft ingezet ook blijven aanhouden?
“Ongetwijfeld! Want het Porsche-aanbod blijft maar vernieuwen en groeien. De actuele Boxster is nog geen jaar oud en tijdens de laatste dagen van het Brusselse salon kregen een aantal bezoekers al een voorsmaakje van de gloednieuwe Cayman, die zijn opwachting maakte op de ‘Dream Cars’-manifestatie. Officieel kunnen wij de nieuwste Cayman begin maart aan onze klanten tonen, maar de bestellingen lopen al volop binnen. De Cayman belooft dit jaar een echte kaskraker te worden.
Maar mogelijk met nog meer verwachtingen kijken we uit naar de Macan, een SUV in middelgroot formaat, die zich onder de succesrijke Cayenne plaatst.”

L0911-6-VO10-120213-2D-BEELDEN-04_lowM.M.: Heeft dit gevolgen voor de concessie?
“Onbetwistbaar. We barsten hier letterlijk uit onze muren en dat geldt zowel voor de showroom als de werkplaats met bijhorende receptie en onderdelenmagazijn. Daarom hebben we ook besloten dit historische pand met al zijn beperkingen te verlaten en een nieuw Porsche-ankerpunt te bouwen op maat van onze noden en groeiambities.”

M.M.: Wat mogen we verwachten?
“We verhuizen naar Wommelgem, langs de E313, wat ons meteen een uitstekende zichtbaarheid oplevert. Het bouwterrein ligt naast de vroegere Massive-vestiging en de beschikbare oppervlakte verdubbelt er. De showroom zal plaats bieden aan 18 auto’s en in de werkplaats komen 17 bruggen, met evenveel speciaal opgeleide technici.”

M.M.: Wanneer moet alles gebruiksklaar zijn?
“Wij rekenen op het eerste kwartaal 2014 om de nieuwbouw te betrekken, wanneer onze Macan zijn Belgische première viert!”

Eduard Coddé