ProFix Services – Dé oplossing voor uw thermische, akoestische en brandwerende isolatie

Slim isoleren bespaart industriële bedrijven tijd en energie en helpt de uitstoot van CO2 verminderen. En slimme isolatie is precies wat ProFix Services u te bieden heeft. Bovendien vertegenwoordigt de producent als enige verdeler Econtras® isolatiematrassen, een unieke positie op de Belgische markt. Aan u om er de vruchten van te plukken!

Frank Verstraeten: “We isoleren stoom- en gasturbines, tanks, productleidingen en kanalen.”

ProFix Services werd pas in 2009 opgericht, maar nam vanaf dan een vliegende start. Momenteel is het een van de snelst groeiende bedrijven op de markt van industriële isolatie. Niet verwonderlijk als je ziet hoe fris, vernieuwend en flexibel het team elke dag met klanten omgaat. “We werken voor verschillende sectoren, waaronder de (petro)chemie, voeding en tankopslag. Tot ons cliënteel rekenen we grote industriële bedrijven, zoals BASF, BP Chembel en tankopslagbedrijf VOPAK,” zegt zaakvoerder Frank Verstraeten trots.

Waaier aan oplossingen

ProFix Services biedt kwalitatief hoogstaande oplossingen voor thermische, akoestische en brandbeschermende isolatie. “We isoleren stoom- en gasturbines, tanks, productleidingen en kanalen,” vertelt Frank Verstraeten. “Daarnaast staan we ook in voor studies, berekeningen en installaties voor het complete gamma elektrische tracings. En voor de straal- en schilderwerken aan leidingen, tanks en machines voor zowel binnen- als buitentoepassingen.”

Gemakkelijk monteren en demonteren

De vakmensen van ProFix maken de Econtras® demontabele en herbruikbare isolatiematrassen in hun atelier in Schoten, precies op maat van de klant en volgens een unieke procedure. Frank Verstraeten legt uit: “We vullen de matrassen met isolatie. Daarna stikken we er noppen in en zijn ze klaar voor montage. De klant kan de Econtras® achteraf zelf makkelijk en zonder speciaal gereedschap demonteren en terug monteren voor onderhoud en inspectie. Dit bespaart heel wat tijd en geld.”

Wat de Econtras® nog onderscheidt van andere producenten is de stevigheid en kwaliteit van het materiaal. “Dat is ook voor 70% gerecycleerd. Met onze slimme isolatie heb je bovendien 85% minder warmteverlies. En de investering heb je al op enkele maanden terugverdiend,” aldus Frank Verstraeten.

Snelle groeier op industriële isolatiemarkt

In 2010 bedroeg de omzet van ProFix 3,7 miljoen euro, met 18 medewerkers. In 2011 waren dat er al 36 en bedroeg de omzet 7,5 miljoen euro. Vandaag werken er 48 mensen bij ProFix.

Jagersdreef 1B, 2900 Schoten
Tel.: 03-605 76 39, www.profix-services.be