Projectatelier – “Waar ga jij het liefst werken?”

‘Pimp my office.’ Zo luidt de slogan van Projectatelier uit Zoersel, een bureau voor uw totale kantoorinrichting. “We verkopen meer dan een tafel en een stoel. We werken voor bedrijven een concept uit waarin klanten en medewerkers zich terugvinden,” zeggen vennoten Chris Huybrechts en Peter Monden. “Je hoeft niet nog eens loonopslag te geven. Maak van je grijs kantoor een leuke plek om te komen werken.”

Chris Huybrechts en Peter Monden: “Maak van je grijs kantoor een leuke plek om te komen werken.”
Chris Huybrechts en Peter Monden: “Maak van je grijs kantoor een leuke plek om te komen werken.”

Twee bushokjes dicht tegenover elkaar als overleghoek. Een C-zitbank omgeven door koordgordijn. Graffiti op de muur of een jungle aan planten. Een boksbal in de vergaderzaal. Huiselijk behangpapier. Kunstgras als tapijt, dat in de wand overgaat in een foto van een golfbaan. Het staat allemaal in het portfolio van Projectatelier. “We willen er toch een speciale touch aan geven,” zegt creatief brein Peter Monden.

“We bespreken met de klant welk imago hij wil uitdragen en zoeken naar een totaalconcept dat daarbij past,” vervolgt Peter. “De ene klant wil gezelligheid en geborgenheid uitstralen. We werken dan met warme kleuren, in retro- of flamandstijl. Voor een klant die state-of-the-art en een hoge standaard wil uitdragen, gaan we eerder naar wit en felle kleuren.”

foto AM59-83 Project Atelier_IMG_0045_lowNieuwe werken
Projectatelier werkt vooral voor kmo’s, maar ook meer en meer voor grote bedrijven en gemeentebesturen – Houthalen, Meerhout, Arendonk, Putte en Zoersel. Het designbureau pikt in op de trend van het ‘nieuwe werken’. Door thuiswerk en flexibele werkuren zijn kantoren niet meer permanent gevuld, werknemers komen en gaan. “Dan hoeft ook niet iedereen zijn eigen vast bureau te hebben. Het is beter om dan met flexplekken te werken. Een kwestie van kostenbesparing en aangenamer samenwerken,” zegt Chris Huybrechts. “Mensen kunnen nu eens aan een grote tafel met anderen samenzitten, dan weer geconcentreerd werken in een buzzy hub of relaxt met de laptop op schoot in een sofa. Met Projectatelier maken we al die zaken mogelijk. We hechten ook veel belang aan communicatie met het personeel om hen op de interieurveranderingen voor te bereiden.”

Lager verzuim
Onderzoek toont overigens aan dat het ziekteverzuim daalt in organisaties met aandacht voor de inrichting van de werkplek. “Waar ga jij het liefst werken? In een duf, grijs gebouw of in een dynamische plek waar de aangename sfeer en creativiteit van de muren spatten,” vraagt Peter Monden retorisch.

Project Atelier_logoOostmallebaan 95C – 2980 Zoersel – T 03 321 13 00 – info@projectatelier.bewww.projectatelier.be