Rato – Warmtebeeldcamera verlaagt energiefactuur

Energiezuinig bouwen is geen trend, maar de toekomst. Met de warmtebeeldcamera’s en blowerdoors van Rato spoort u de zwakke plekken in bestaande gebouwen op en verlaagt u de energiefactuur.

Chris Cuypers (directeur) en Tom Dries (sales manager).

Rato, met vestigingen in Antwerpen en Utrecht, is officiëel distributeur van Retrotec blowerdoors en Flir warmtebeeldcamera’s. Blowerdoors worden gebruikt voor het meten van de luchtdichtheid van woningen, kantoren en industriële gebouwen. De luchtdichtheidsbepaling van een gebouw is een belangrijke factor voor de uitgifte van een correct Energieprestatiecertificaat.

Uitgebreide toepassingen in bouw en industrie

Wereldmarktleider Flir beschikt over een uitgebreid gamma infraroodcamera’s. “Naast gebouwenthermografie, zijn er ook meer en meer industriële toepassingen zoals bijvoorbeeld de inspectie van zonnepanelen, hoogspanningsleidingen en transformatorstations en de controle van opslagtanks en vloeistofleidingen in de industrie,” zegt Chris Cuypers van Rato, officieel Flir verdeler op de Belgische en Nederlandse markt.

Rato is nu ook exclusief Benelux verdeler van Flir Gasfinder infraroodcamera’s. Deze uiterst gesofisticeerde camera’s visualiseren gaslekken van een zeer uitgebreid gamma, aldus Chris Cuypers. Rato zorgt voor technische assistentie door Level 2 gecertificeerde thermografen en deskundige trainingen met QFOR kwaliteitslabel.

Blancefloerlaan 167, 2050 Antwerpen, Tel.: 03-250 66 70
Fax: 03-250 66 79, info@rato.be, www.warmtebeeldcamera.be