Reiskantoor HRG Belgium – “Think global, act local”

Veel bedrijven in de Antwerpse diamantwijk boeken hun zakenreizen bij HRG Belgium in de Hovenierstraat. “We maken deel uit van de internationale Hogg Robinson Group, de grootste zakenreisorganisator van Groot-Brittannië. Tegelijkertijd spelen we als kleine onderneming kort op de bal,” zegt managing director Georges Rivel.

Georges Rivel.

“Dit kantoor is al sinds 1952 in de diamantwijk gevestigd, toen nog onder de naam Weinberg Travel,” vertelt Georges. “Veel klanten vertrouwen op onze service en op de ervaring van onze travel consultants. We specialiseren ons in zaken- en vakantiereizen en treinreizen en werken ook voor veel kmo’s en grote bedrijven buiten de diamantsector. Daarnaast hebben we een eigen afdeling Meeting & Incentives.”

Uitstekende contacten

“Think global, act local,” dat is onze sterkte. Enerzijds maken we deel uit van de Britse reisspecialist HRG en hebben we een wereldwijd netwerk in meer dan 100 landen,” aldus Georges. “Bij een groot concern is de creativiteit van de onderhandelingen naar contracten met luchtvaartmaatschappijen en touroperators veel groter. We hebben uitstekende contacten in de reismarkt. We zijn sterk in het bekomen van de beste prijzen, die vaak lager liggen dan op het internet. Door onze ervaring in de diamantsector staan we sterk in de diamantcentra New York, Mumbai, Tel Aviv en Zuid-Afrika. Anderzijds hebben we de flexibiliteit van een kleine familiale onderneming. We spelen snel op de bal tijdens lokale prijsonderhandelingen en kunnen overeenkomsten intern direct doordrukken.”

Online is goedkoper

“Uiteraard heeft het online gebeuren een aantal dingen vergemakkelijkt voor onze klanten. Een voorbeeld: HRG Belgium maakt voor de grotere bedrijven reiswebsites op maat. Op die manier kunnen onze klanten via hun eigen reiswebsite online zakenreizen boeken tegen lagere tarieven. Bij de bouw van dergelijke sites houden we rekening met de specifieke reispolitiek van een bedrijf: luchtvaartmaatschappijen van voorkeur worden bijvoorbeeld vooraf ingebouwd. Een ander voorbeeld is de HRG Travel Watch tool. Dit is een intelligente, webbased rapportagetool waarmee we op elk moment onze zakenreizigers overal ter wereld kunnen lokaliseren. Bij een natuurramp of een aanslag weten we snel waar ze zich bevinden.”

Specialist in events

Caroline Rivel.

HRG Belgium is een wereldwijde expert in het plannen en organiseren van events en meetings. Caroline Rivel is EMM director bij HRG Belgium (Event & Meetings Management). “We hebben een creatief team van vijf medewerkers dat voor onze klanten originele incentives, events, productlanceringen en conferenties in België of wereldwijd organiseert, zoals onlangs de Antwerp Diamond Fair. Al onze events blijven lang in het geheugen hangen!”

Hovenierstraat 37, 2018 Antwerpen
Tel.: 03-221 1212, info@be.hrgworldwide.com, www.hrgworldwide.com