Reyns Advocaten – “Wij zijn het verlengstuk van de ondernemer”

Als verlengstuk van de ondernemer profileert Reyns Advocaten zich als uw vertrouwenspersoon, als uw in-house counsel zonder echt ‘in huis’ te zitten. De drempel tussen de ondernemer en de advocaat wordt zo laag mogelijk gehouden, door een persoonlijke aanpak waarbij een dossier nooit een nummer wordt.

Ivan Reyns.
Ivan Reyns.

Opgericht in 1990 en met elf advocaten en vier administratieve medewerkers, positioneert het kantoor zich net onder de grote en vaak internationale associaties. De focus van het kantoor is gericht op bijstand aan zowel kleine lokale ondernemers als aan grote internationale spelers. “Wij zijn een full-service kantoor. Door onze gepersonaliseerde aanpak beschouwen onze cliënten ons als een betrouwbare partner,” zegt meester Ivan Reyns, oprichter en bezieler van Reyns Advocaten. “Wij zijn een verlengstuk van de ondernemer, meer bepaald zijn vertrouwenspersoon. Alle takken van het bedrijfsrecht worden door specialisten behandeld, al dan niet met bijstand van geprivilegieerde partners in binnen- en buitenland, met wie we al jarenlang samenwerken.”

Manager 63 Ivan Reyns-19_lowContinuïteit en communicatie
Reyns Advocaten vertegenwoordigt een breed gamma van cliënten, van lokale aannemers en traders tot nationale en internationale spelers zoals Heineken Brouwerijen. “Cliënten vinden het prettig om steeds met dezelfde advocaat te kunnen werken. Elk dossier wordt vanaf aanvang tot het afronden door één advocaat behandeld. Dit schept vertrouwen bij de ondernemer. En onze advocaten hebben een lange staat van dienst, die hun sporen hebben verdiend in verschillende aspecten van het ondernemersleven. Cliënten waarderen deze continuïteit.”
Een extra troef is de bij elkaar aansluitende knowhow. Intern overleg leidt tot een goed gefundeerde argumentatie. En dat leidt dan weer tot het succesvol afronden van een dossier.
“Elk kantoor pretendeert een goede service te bieden,” zegt meester Ivan Reyns. “Wij trachten hier toch iets verder in te gaan via ons ‘legal management’. Ik houd het overzicht over alle dossiers en stuur bij of overleg waar nodig. Op die manier proberen wij de grote kwalen van de advocatuur te counteren: de soms gebrekkige opvolging en bereikbaarheid van de advocaten. Bij ons is er, naast de advocaat die het dossier behandelt, een tweede advocaat die op de hoogte is van het dossier. Zo komen we tegemoet aan eventuele dringende vragen. Onze service is niet enkel gericht op het inhoudelijke. Ook de vormgeving is belangrijk. We investeren continu in de nieuwste technologieën, waardoor we snel en accuraat kunnen reageren. Dat loont! De beste promotie is die door cliënten, die aan collega’s en kennissen vertellen over de manier waarop wij hun zaak hebben aangepakt.”

Manager 63 Ivan Reyns-16_lowErkenning
In 2005 werd meester Ivan Reyns benoemd tot plaatsvervangend rechter bij de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde. Sinds 2009 treedt hij op als curator. Insolventierecht is, naast assistentie bij fusies en overnames, dan ook een specialiteit van het kantoor. Hij is een veelgevraagd spreker als het gaat om insolventierecht. Eén van zijn stokpaardjes is de toepassing van de Wet Continuïteit Ondernemingen, waar meester Reyns een harde voorstander van is. “Deze wet uit 2009 onderging afgelopen zomer enkele aanpassingen, om misbruiken tegen te gaan. Deze wet blijft een ideaal middel om een bedrijf in moeilijkheden te doen overleven. Voorwaarde is wel dat er tijdig een beroep op wordt gedaan. In het verleden gebeurde dit vaak te laat.”
Naast het afhandelen van faillissementen en begeleiden van bedrijven in moeilijkheden heeft het kantoor ook een ijzersterke reputatie voor het incasso. “Wij treden nogal rigide op. Mijn motto is dat ‘wie het hardst roept ook zijn centen krijgt’. Dit loont voor de ondernemer en ook voor ons,” zegt meester Reyns. ”Ons kantoor gaat vaak veel verder dan de klassieke middelen, bijvoorbeeld door over te gaan tot een dagvaarding in faling of tot een bewarend beslag op rekening. In overleg met de cliënt uiteraard. We streven naar een incassoproblematiek waarbij de kosten zoveel mogelijk op de debiteur worden verhaald. Onze cliënten waarderen dat.”

Manager 63 Ivan Reyns-15_lowCliënten in heel het land
De activiteiten van Reyns Advocaten bestrijken heel België. “Van cliënten in Brussel verwacht je dat ze een kantoor in de hoofdstad verkiezen. Toch consulteren ze ons. De reden? Kwaliteit gekoppeld aan een persoonlijke service en dit tegen een correcte prijs.”
Het kantoor kent een gestadige groei. De haven van Antwerpen biedt een sterk groeipotentieel, zeker sinds de nabijgelegen Waaslandhaven een belangrijk onderdeel van de havenactiviteiten werd.

Preventief beroep doen op een advocaat
“Een bedrijf heeft behoefte aan juridische assistentie als het goed gaat én als het minder goed gaat,” zegt meester Reyns. “Vele bedrijven nemen helaas pas een advocaat onder de arm als de problemen acuut zijn. Anticiperen en preventief een beroep doen op een advocaat kan onheil voorkomen en kost minder. Door het verlengstuk van de onderneming te zijn, trachten we de drempel om een beroep te doen op een advocaat te verkleinen.”

Uitvalsbasis met stijl
Reyns Advocaten is gevestigd in een fraai en functioneel ontworpen gebouw in Melsele, op een boogscheut van Antwerpen. Meester Reyns koos bewust voor een locatie buiten het centrum van een grote stad. Het kantoor beschikt over een ruime parking en de nabijheid van de E17 zorgt voor een goede bereikbaarheid. “Je wordt hier ontvangen in strakke, no-nonsensekantoren, waarbij onmiddellijk duidelijk wordt wat je mag verwachten.”

logoReynsAdvocatenwitlettersGrote Baan 68 – 9120 Beveren (Melsele) – T 03 750 94 50 – info@reyns-advocaten.com – www.reyns-advocaten.com