Rudi Claes, Info Support : “Goed opgeleide medewerkers zijn basis voor succes”

am39-2-rudi-claes
Rudi Claes: "Niet opleiden is en blijft op termijn nog altijd de duurste optie."

Moeten bedrijven – in de huidige economische crisis – nog geld vrijmaken voor opleidingen? Rudi Claes, verantwoordelijke van het Education Center bij Info Support in Mechelen, windt er geen doekjes om: “Als opleidings- en consultancybedrijf zijn we actief in de informatica­markt. Grote IT-afdelingen van de Top 500-bedrijven in de Benelux, consultancyorganisaties en zelfs collega-opleiders zien we hier geregeld. Goed opgeleide medewerkers zijn dan ook een basisvoorwaarde voor het succes van een organisatie. Reden genoeg om te blijven investeren in hun kennis.”

“Om ervoor te zorgen dat organisaties de juiste mensen op de juiste plek krijgen, hebben we een eigen opleidingsaanpak ontwikkeld: het ‘Skills and Knowledge Framework’.”

Theorie vanuit de praktijk

Het Info Support Kenniscentrum brengt theorie en praktijk bij elkaar. Door verregaande synergie tussen de competence centers en de consultancyorganisatie werken trainers ook mee in projecten, wat hen onderscheidt van klassieke trainingbedrijven. “Om ervoor te zorgen dat organisaties de juiste mensen op de juiste plek krij­gen, hebben we een eigen opleidingsaanpak ont­wikkeld: het Skills and Knowledge Framework,” legt Rudi Claes uit. “Eerst bepalen we nauwkeurig wat een bepaalde IT-organisatie of -afdeling moet voortbrengen en welke kennis en vaardigheden Het kenniscentrum biedt vandaag meer dan de medewerkers daarvoor moeten hebben. Dan 200 standaardtrainingen aan, maar indien nodig leggen we via een Skills Assessment, die eventueel worden trainingen op maat samengesteld. “Zo deel kan uitmaken van een sollicitatieprocedure, leren onze cursisten precies wat nodig is in de de huidige kennis en technische vaardigheden praktijk en kunnen ze samen met hun organisaties bloot. Dat resulteert in een persoonlijk opleidings-verder blijven groeien. Niet opleiden is en blijft plan, met concrete acties zoals training, coaching op termijn nog altijd de duurste optie,” besluit of een praktijkcase.”

Rudi Claes.