Saccol – “De spuitgietwereld kent voor ons geen geheimen meer”

Als spuitgietbedrijf en matrijzenbouwer specialiseert Saccol zich in het leveren van kunststof componenten aan de technische industrie. “Dankzij onze vlakke hiërarchische structuur kunnen wij zeer kort op de bal spelen,” vertellen zaakvoerders Philip en Hélène Saccol.

Hélène en Philip Saccol.

De familie Saccol zit al sinds 1967 in de spuitgietwereld. Na vele jaren ervaring in verschillende spuitgietbedrijven, vindt Lucio Saccol in 1987 de tijd rijp om zakelijk op eigen benen te staan. Sinds twee jaar staan zoon Philip en dochter Hélène aan het hoofd van het familiebedrijf.

“De spuitgietwereld kent voor ons nog weinig geheimen,” vertellen Philip en Hélène Saccol. “Qua productie spitsen wij ons toe op kleine – vanaf pakweg 500 stuks – tot middelgrote jaarseries van +/- vijf miljoen eenheden. De overgrote meerderheid van onze klanten komt uit de technische industrie.”

De nadruk ligt voornamelijk op het spuitgieten van technische kunststoffen maar ook assemblage en nabewerking zijn belangrijk. Zo werkt Saccol veelvuldig voor de automobielsector. “Zij eisen ISO/TS 16949-certificatie, waar wij dan ook aan voldoen. Dit geeft al onze klanten de hoogst mogelijke garantie op kwaliteitsproducten.”

Klanten doen ook beroep op Saccol voor het maken van de nodige matrijzen. “Het liefst geven wij al tijdens de productontwikkeling het nodige advies. Dit gebeurt zowel op basis van 3D-CAD informatie, technische tekeningen of zelfs schetsen.” Naast het maken van nieuwe matrijzen specialiseerde Saccol zich ook in het wijzigen, repareren en onderhouden van bestaande matrijzen. “Hier spelen vooral de snelheid en flexibiliteit in ons voordeel.”

Industriezone Veedijk, Bremheidelaan 12, 2300 Turnhout
Tel.: 014-41 91 28, Fax: 014-42 90 41, info@saccol.com, www.saccol.com