Sir Plantin Hotel – Een nieuwe trend in Antwerpen

In november opent het eerste Sir Hotel in België, namelijk het Sir Plantin Hotel, onder de vleugels van de groep Grand City Hotels en Resorts. Niet toevallig ligt dit gloednieuwe hotel aan de rand van de unieke Antwerpse ‘Art Nouveau’ wijk Zurenborg, want het Sir Plantin Hotel is al even trendy en bruisend als de wijk zelf.

Alles in dit hotel ademt licht, ruimte en klasse uit. Wat opvalt doorheen dit nieuwe concept, is een stijlvolle designinrichting met overal oog voor de kleinste details. “Door de publieke ruimtes gezellig en klassevol in te richten, creëren we een ‘Living Room’-gevoel bij onze gasten, of ze nu hier zijn voor zaken of voor vrije tijd,” vertellen Wim Van Respaille, general manager en Werner Spaenjers, verkoopsdirecteur.

“Het nieuwe concept is volledig afgestemd op de verwachtingen van de consument van nu en in de toekomst. We mikken vooral op de lokale zakelijke markt, maar verwelkomen ook graag toeristen.”

Uitgebreide faciliteiten

Sir Plantin zal openen met 110 kamers. In 2011 worden de overige 66 kamers ingericht, wat het totaal aantal kamers op 176 brengt. Alle kamers zijn uitgerust met een superior boxspring bed, flatscreen TV en IDD telefoon, een laptopsafe, een functionele badkamer, individueel bedienbare airconditioning en working desk. “Vooral de unieke en ‘must-see’ kamerinrichting met luxedetails en gratis minibar onderscheiden ons van andere hotels,” aldus Werner Spaenjers. Een multifunctionele moderne vergaderzaal van 100 m² kan ondermeer gebruikt worden voor meetings, trainingen, recepties of productpresentaties. Werner Spaenjers: “Wij kunnen al deze faciliteiten aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. In 2010 kunnen de gasten overnachten aan een bijzonder aantrekkelijke introductieprijs en zijn er interessante arrangementen mogelijk. Het Sir Plantin ‘Express’ Grab & Run ontbijt, een snelle zelfbedieningsformule, is in de prijs inbegrepen. Bovendien vindt Sir Plantin het vanzelfsprekend dat ook WiFi in zowel kamers, vergaderzaal en de publieke ruimtes gratis is.”

Business en leisure

Wie uitgebreid wil ontbijten, kan terecht in het gezellige restaurant. De bar is 24 op 24 uur geopend. Daarnaast beschikt het hotel nog over een ruime ‘Living Room’: dé plaats bij uitstek voor gasten, die in een ontspannen sfeer willen relaxen. Het hotel richt zich niet alleen op de zakelijke markt maar ook op de recreatieve toeristische markt. Wim Van Respaille: “Het nieuwe concept is volledig afgestemd op de verwachtingen van de consument van nu en in de toekomst. We mikken vooral op de lokale zakelijke markt, maar verwelkomen ook graag toeristen. Vanuit ons hotel kunnen ze de onbekende pareltjes architectuur rond de Dageraadplaats ontdekken. Trouwens het hotel ligt ook op een boogscheut van de binnenstad, vlakbij de op- en afrit van de ring, en op wandelafstand van het centraal station. Die goede bereikbaarheid is een extra troef.”

De mysterieuze wereld van Sir

Werner Spaenjers: “Het Sir Plantin Hotel behoort weliswaar tot een internationale groep, maar ons team streeft naar een persoonlijke band met elke individuele klant. Een 20-tal eigen medewerkers staan dagdagelijks klaar om de klant op zijn wenken te bedienen en zijn verwachtingen te overtreffen. Elke gast kan rekenen op een 100% ‘no excuse’ service garantie. De housekeeping, ontbijt, roomservice en nachtreceptie worden verzorgd door ISS, een partner die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Dit concept is uniek in België. Op middellange termijn plannen we ook een restaurant te openen, net zoals andere Grand City Hotel en Resorts.” Sir Plantin Hotel opent binnenkort ook nog vestigingen in Amsterdam, Berlijn en Düsseldorf. Na een bezoek aan dit trendy lifestyle hotel kunt u meepraten over de mysterieuze wereld van de Sir Hotels.

Plantin & Moretuslei 136 – 140 , 2018 Antwerpen
Tel.: 03-271 07 00, Fax: 03-272 38 00
info@sirplantin-antwerp.com
www.sirplantin-antwerp.com