Sportpaleis Antwerpen en Vorst Nationaal tekenen samenwerkingsakkoord

sportpaleis-vorstHet Antwerps Sportpaleis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Vanaf 1 oktober 2013 zal de Sportpaleis Groep de uitbating van de rocktempel op zich nemen. Music Hall blijft eigenaar van de zaal, maar zal de dagelijkse leiding overlaten aan de Sportpaleis Groep. Beide partijen ondertekenden daarvoor een kaderovereenkomst.

De twee partijen benadrukken dat ze hiermee een bijzonder belangrijk strategisch samenwerkingsakkoord hebben gesloten. Deze samenwerking versterkt beide organisaties in hun corebusiness en laat hen toe om die verder en met nog meer succes te ontwikkelen. Met het Antwerps Sportpaleis, de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal is er voor elke artiest en voorstelling, zowel wat ligging als wat capaciteit betreft, een mooi en uniek aanbod.

Jan Van Esbroeck: “Het Antwerps Sportpaleis is verheugd om haar expertise in zaaluitbating nu ook te mogen aanwenden op wat de moeder aller concertzalen in België is.  De geschiedenis van Vorst Nationaal dwingt respect af van de grootste wereldartiesten: het is veruit één van de gezelligste concertzalen in Europa.  Ons hele team kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Vorst Nationaal de (inter)nationale positie van Vorst zo mogelijk nog verder te versterken.”

Geert Allaert: “Music Hall is bijzonder blij met deze samenwerking. We hebben 20 jaar gewerkt om Vorst Nationaal te krijgen waar het vandaag staat. Ik ben ervan overtuigd dat de Sportpaleis Groep de juiste partner is om de zaal de toekomst in te loodsen. Samen met de Gemeente Vorst en het Brussels Gewest zullen zij er voor zorgen dat Vorst Nationaal dé concertzaal bij uitstek in Brussel blijft. Music Hall zal zich dankzij deze samenwerking nog meer kunnen focussen op promoten en produceren. Onze internationale ambities worden steeds concreter maar we zullen ook heel actief blijven in België. Je kan er van op aan dat de producties van Music Hall nu ook het Sportpaleis zullen aandoen.”