Star Container Services – Veilig containers herstellen

“Veiligheid staat bij ons echt bovenaan,” zegt cluster manager Benelux Conny De Smedt van Star Container Services, specialist in inspectie, onderhoud en herstel van lege containers. Jaarlijks behandelt dit bedrijf zo’n 20.000 containers op haar locatie op Linkeroever.

Conny De Smedt.

Star Container Services maakt deel uit van de in Den Haag, Nederland gebaseerde APM terminals – port en inland services global network, welke deel is van de A.P.Moller-Maersk groep. Star Container Services heeft in de Benelux meerdere depots waar zowel containerverkoop en -verhuur, als onderhoud en reparaties van containers worden aangeboden.

Veiligheid met stip

Conny: “Het herstellen van grote containers is best zwaar fysiek werk dat in twee ploegen gebeurt. Onze monteurs werken in de buitenlucht in alle weersomstandigheden. Daar het werk op hoogte gebeurt met onder meer lasapparatuur en grote branders is dit een risicovolle klus. We zien erop toe dat alle veiligheidsvoorschriften strikt worden gevolgd. Maandelijks is er onze veiligheidsmeeting waar we met onze monteurs alle taken nog eens uitvoerig op veiligheid doornemen. Het gaat erom hen bewust te houden van alle risico’s. We zorgen ervoor dat ze de juiste beschermende kledij hebben zoals overalls, vlamvertragende werkpakken en kijken erop toe dat ze altijd de correcte beschermingsmiddelen dragen. We hebben allemaal maar één leven!”

Sint-Antoniusweg, Kaai 1742 (locatie PSA), 9130 Doel
Tel.: 03-568 39 50, conny.de.smedt@starcontainer.eu, www.starcontainer.eu