Stenabo – “Soms boor ik nog een gaatje mee”

“Onze agenda vult zich pas helemaal enkele dagen van tevoren,” zegt Stefan Nabarro van betonboringsfirma Stenabo. “Wij spelen kort op de bal, onze klanten appreciëren die aanpak. Al 18 jaar zijn service en flexibiliteit de codewoorden.”

Stefan Nabarro.

Stenabo voert boor- en zaagwerken in beton, steen en asfalt uit. Het bedrijf doet dit in opdracht van elektriciens, loodgieters en airco-installateurs, maar ook van grote bouwbedrijven en (wegen)aannemers. Stenabo heeft hiervoor een uitgebreid en up-to-date materiaalpark met diverse soorten boor- en zaagmachines ter beschikking.

Stenabo boort dus zowel gaten in vloeren en wanden van huizen om er bijvoorbeeld daarna verlichtingsspots in te plaatsen maar is ook actief op werven van bouwfirma’s zoals CEI-Demeyer en Jan De Nul. “Een prestigieus project waaraan wij meewerken is de renovatie van de tunnels in Brussel,” zegt Stefan. “Daar boort Stenabo de komende maanden en jaren vele duizenden ankergaten. De diepte van gaten en het soort van verankering voldoen aan een aantal standaardwaarden. Deze worden op voorhand door de klant bestudeerd. Vaak worden de gaten chemisch verankerd. Chemische verankering is een uitstekende manier om bijvoorbeeld een staalconstructie vast te zetten in een betonvloer. De ankers zijn wapeningsstaven en draadeinden die we met een tweecomponentenlijm (epoxylijm) plaatsen.”

Zagen

Daarnaast gebruikt Stenabo diverse soorten zaagmachines om stukken uit betonnen of stenen vloeren of wanden te zagen, bijvoorbeeld om er later een raam of een deur in te plaatsen. “Onze machines gaan door betonnen wanden van 1 tot 2 meter dik en meer. Ook aan het wegdek voeren we regelmatig zaagwerken uit.”

Service

“Ons sterk punt is de service,” besluit Stefan. “Afspraak is afspraak. Ik ben zo vaak mogelijk op de werven en heb een persoonlijk contact met de werfleiders. Dat vind ik belangrijk. Het gebeurt ook dat ik zelf een ‘gaatje’ meeboor. Ik heb het ten slotte 15 jaar gedaan.”

De appel valt niet ver van de boom maar soms duurt het een tijdje. De ouders van Stefan Nabarro van Stenabo hadden jarenlang een betonboringsfirma. Hoewel hij samen met zijn broers en zus in de wereld van het betonboren en -zagen opgroeide, koos Stefan aanvankelijk een studie die niets met de bouw te maken had. Pas vele jaren en jobs later, was het zijn vrouw die het idee opperde een eigen betonboringsfirma te starten. Een geslaagde zet. Stenabo werd al snel een begrip in het wereldje en is nu een middelgroot, groeiend bedrijf met 10 medewerkers.

Rerum Novarumlaan 49, 990 Wuustwezel
Tel.: 03-633 08 80, Fax: 03-633 10 20
info@stenabo.be, www.stenabo.be