TDS Logistics – Efficiënter door verscherpte focus

Met een toestroom van goedkope buitenlandse krachten is de transportsector volop in beweging. Maar oprichter Mario Swinnen maakte TDS Logistics klaar voor de nieuwe realiteit: de focus werd verscherpt naar de Benelux en Frankrijk, zodat klanten sneller en flexibeler kunnen worden bediend.

Mario Swinnen.

“Al die vrachtwagens met buitenlandse nummerplaten op onze wegen: die rijden hier niet rond voor hun plezier,” zegt Swinnen. “Dat is uit pure noodzaak. Op internationale ritten is er een harde prijzenslag ontstaan, en ik besloot om daar niet aan mee te doen. In plaats daarvan besloot ik mijn vloot op de Benelux en Frankrijk te focussen.”

Dat geeft twee belangrijke voordelen voor de klant: snelheid en flexibiliteit. “De magazijnen rijden vandaag over de weg,” zegt Swinnen. “Alles moet op een welbepaald tijdstip worden aangeleverd, anders draaien de fabrieken niet meer. Dat soort snelheid kun je veel beter garanderen als je binnen een bepaalde regio blijft. Ook kunnen we veel beter ingrijpen als er iets onverwachts gebeurt: stel dat een van onze vrachtwagens pech krijgt, dan kunnen we altijd nog een tweede sturen om de goederen over te laden en ze toch nog op tijd te doen aankomen.”

Terwijl Swinnen de huidige, gewijzigde marktsituatie in de transportsector aanpakt, maakt hij zijn bedrijf ook klaar voor de toekomst. “We hebben hier een warehouse met rolbruggen van 30 ton, waarin we zware goederen tijdelijk kunnen opslaan. Ook hebben we een scheepskade in het Albertkanaal en een eigen spoorlijn, zodat we klaar zijn voor de toekomstige doorbraak van multimodaal transport.”

Albertkade 2A, 3980 Tessenderlo, Tel.: 013-66 87 10
Fax: 013-66 84 14, info@tdslogistics.be, www.tdslogistics.be