Tentoo – Payrolling is alternatief voor interim

Bedrijven die iemand voor een beperkte periode tewerk willen stellen en de ideale kandidaat reeds gevonden hebben, kunnen kiezen voor payrolling. Zo kan het extra papierwerk worden uitbesteed, terwijl de losse medewerker toch voldoende beschermd blijft én de wetgeving gerespecteerd wordt.

Johan De Boel.

“Het grote verschil tussen onze payrolling services en een interimkantoor is het feit dat wij geen werving en selectie doen,” legt Johan De Boel, algemeen directeur van Tentoo, uit. “Bedrijven die zelf iemand op het oog hebben, kunnen 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bij ons terecht via onze volledig geautomatiseerde website. Ze geven er aan met wie ze willen werken, onder welke voorwaarden en voor welk loon en wij doen de rest. De Dimona-aangifte gebeurt snel en accuraat via digitale weg en wij regelen al het papierwerk: de loonbrief, tewerkstellingsattest, C4, fiscale fiche,… Wij zijn ook constant op de hoogte van de laatste nieuwigheden op vlak van loonbarema’s, sociale bijdragen en arbeidswetgeving, zodat alles steeds volgens het boekje verloopt.”

Goedkoopste op de markt

Tegelijkertijd worden de losse medewerkers optimaal beschermd. Tenslotte worden freelancers op deze manier bedienden. Sociale bescherming, verzekering tegen arbeidsongevallen, het opbouwen van pensioen- en werkloosheidsrechten, het uitkeren van vakantiegeld,… Aan dat statuut zijn heel wat voordelen verbonden. Daarnaast biedt Tentoo ook gratis juridisch en sociaal advies, zowel aan werkgevers als werknemers. En bovendien wordt de losse medewerker gegarandeerd binnen de 7 dagen uitbetaald.

Een bijkomend voordeel is dat payrolling een lagere werkingskost heeft dan interim. “Tentoo is de goedkoopste op de markt voor een tijdelijke tewerkstelling. Dat komt in eerste instantie omdat we volledig gedigitaliseerd werken, maar zeker ook omdat we – in tegenstelling tot interim – geen uitgebreid kantorennetwerk nodig hebben. Alles gebeurt gecentraliseerd, hier in Brussel. Het resultaat is dat men op ons een beroep kan doen voor slechts 6 tot 8% van het bedrag van de opdracht. Die kan volgens afspraak betaald worden door de werkgever of de werknemer. Wie de totaalsom maakt, zal al snel moeten concluderen dat men hier heel wat meer voor terugkrijgt.”

Tentoo begon als sociaal bureau voor kunstenaars in 1998, maar is intussen expert in tijdelijke tewerkstelling van zowat alle beroepen. Het bedrijf is actief in vijf landen. Naast Tentoo Payroll Services is er ook het sociaal secretariaat Tentoo Partners.

Ikaroslaan 14, 1930 Zaventem, Tel.: 02-725 70 00
Fax: 02-725 70 80, Info@tentoo.be, www.tentoo.be