the AIM – “Internet raast als een tsunami door elk bedrijfsmodel”

Het internet heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Investeren in een stevig onderbouwd plan voor internetmarketing, is daarom meer dan ooit cruciaal. the AIM vertrekt vanuit een duidelijk afgebakend plan om de behoeften van haar kmo-klanten zo goed mogelijk in te vullen.

Eddy Maerschalck.
Eddy Maerschalck.

Welke gevolgen heeft de opmars van het internet voor de klassieke handelsketen?
Eddy Maerschalck en Peter Decostere: “Het zorgt ervoor dat de toegevoegde waarde van elke schakel ernstig in vraag wordt gesteld. Zo staat bijvoorbeeld het nut van een groothandel ter discussie, zeker in een virtuele omgeving waarin je overal ter wereld om het even welk product kan kopen, vaak rechtstreeks bij de producent. Daarom wordt het voor kmo’s een absolute must om te investeren in een krachtige internetmarketing. Zowel voor B2B als B2C.”

Hoe moet dat gebeuren?
“Internetmarketing is zoveel meer dan zomaar een website creëren en nieuwsbrieven maken. Het moet het resultaat zijn van een duidelijke en coherente visie, die erop gericht is om specifieke doelstellingen (bijvoorbeeld leads genereren, personeel aantrekken, informeren, employer branding, …) te realiseren. Het marketingbudget van ondernemingen is nog te zeer gericht op klassieke media, internet wordt nog te vaak beschouwd als een noodzakelijk kwaad. Nochtans wordt het meer dan ooit cruciaal om die trein niet te missen.”

Hoe pakt the AIM dit aan?
“Voor onze klanten fungeren we zowat als de boekhouder van hun internetaanpak: via een proactieve benadering, waarbij ons team van 65 experts zich voortdurend aanpast aan de continu wisselende markt, sturen we continu bij om de doelstellingen van onze klanten te bereiken. Onze strategie reikt veel verder dan een klassieke offerte, zodat onze klanten meteen een duidelijk beeld krijgen over wat de mogelijkheden zijn. Seminaries in samenwerking met onder meer Deloitte, Voka, Confederatie Bouw en Manager Magazines zijn erop gericht onze klanten gericht over de evolutie van internet te informeren.”

Fiche

  • Opgericht: in 2000.
  • Aantal medewerkers: 65.
  • Omzet: 5,2 miljoen euro.
  • Strategie: Op basis van een sterk plan concrete doelstellingen op vlak van internetmarketing realiseren. Alles gebeurt volledig in eigen beheer.
  • Activiteiten: websites, webshops, marketingstrategie, online adverteren, webanalyse, webcopywriting, seo-optimalisatie, e-mailmarketing, mobile marketing, opleidingen.

 

logo the AIM_cmykBrugstraat 93 – 9880 Aalter – T 09 237 27 00 – info@the-aim.bewww.the-aim.be