Thermoduct – Vloerverwarming is ‘hot’ in industriële gebouwen

Wie in Antwerpen het MAS of de Singel bezoekt, staat er wellicht niet bij stil dat er ook onder de vloeren veel activiteit is. Beide gebouwen beschikken over vloerverwarming van Thermoduct, een gewaardeerde fabrikant en systeemaanbieder van oppervlakteverwarming. Afgevaardigd bestuurder Manu Nys breekt een lans voor toepassingen in de industrie.

Manu Nys: “Ook de productiviteit van de werknemers zal verhogen omdat ze in een aangename, comfortabele warmte werken.”

Bij vloerverwarming geven kunststofleidingen in de vloer warmte af. De warmteoverdracht gebeurt door straling vanuit het vloeroppervlak naar de omgeving. De meeste mensen ervaren deze stralingswarmte als zeer comfortabel. De warmte verspreidt zich namelijk gelijkmatig over de hele ruimte. Omdat de warmteafgifte zich over de hele oppervlakte verdeelt, kunt u de ruimtetemperatuur ook met twee graden verminderen zonder dat dit het comfort verlaagt.

Vloerverwarming is bovendien een zegen voor het milieu (zie kader), uw gezondheid en portemonnee. Bovendien is het ook esthetisch gezien mooier. Radiatoren zijn immers overbodig, de muren kunnen gewoon vrij blijven. Vooral in kleine appartementen is dit een enorm voordeel. U kunt de meeste vloerverwarmingssystemen ook gebruiken voor vloerkoeling.

Onder één dak

De firma Thermoduct in Mortsel is specialist ter zake en verenigt alle knowhow inzake vloeropbouw, isolatie, vloerverwarming en vloerkoeling onder één dak. Als pionier in vloerverwarming zijn ze al meer dan 45 jaar actief in de sector. Het bedrijf met 15 medewerkers beschikt over een eigen studiebureau, plaatsingsdienst en zeer grote voorraden. Manu Nys: “Wij kunnen altijd direct leveren en laten installeren door de juiste mensen. Onze klanten zijn grote HVAC-installatiebedrijven, chauffagisten en een groothandel.”

Elke dag in het verhaal

“Onze mensen zijn dag in dag uit met vloeropbouwen bezig,” vervolgt Manu. “Of het nu om een bestaande woning, een kantoorgebouw, een grote industriële loods of een oprit gaat, we bieden altijd de beste oplossing aan. Een kenmerk van Thermoduct is dat we niet alleen sterke producten aanbieden, maar onze klanten ook duidelijk, direct en transparant advies verstrekken, bijvoorbeeld over de vloeropbouw, de uitzettingsvoegen, de isolatie, samenstelling van de chape enzovoort. Onze expertise wordt gewaardeerd. Want naast mooie referenties zoals het MAS en de Singel, vind ik onze zero schadeclaims een op z’n minst even grote prestatie. Wij hebben in de sector met niemand ‘ambras’, integendeel, en dat is in de bouwsector een prima referentie.”

Ryanair van de vloerverwarming

Thermoduct heeft geen telefonisten, magazijniers of verkopers in dienst. Met een vlakke structuur en no-nonsense mentaliteit realiseert dit bedrijf de laatste jaren een gestage groei. “Noem ons gerust de Ryanair van de vloerverwarming,” stelt Manu. “Wij kunnen snelle beslissingen nemen en kort op de bal spelen omdat we geen tussenlaag van administratief personeel of vertegenwoordigers hebben. Wij geven advies aan onze klanten, ter plekke of via de telefoon. Het is de combinatie van kwaliteitsproducten en de vlakke en alles-onder-één-dak structuur die ons sterk maakt.”

Industriële vloerverwarming

De Thermoduct oppervlakteverwarmingsystemen vindt u overal in België, van appartement tot woning, van museum tot ziekenhuis. Ook in de bedrijfswereld is vloerverwarming hot. “Er zijn redenen genoeg om vloerverwarming in industriële gebouwen te overwegen,” zegt Manu. “Waarom een magazijn opvullen met warme lucht tot tegen het dak, als je maar een fractie van deze warmte nodig hebt? Lucht is bovendien een slechte transporteur van warmte. Dan kan je beter verwarmen op basis van stralingswarmte. Ook de productiviteit van de werknemers zal verhogen omdat ze in een aangename, comfortabele warmte werken. Uiteraard is de energiekost van een pand bepalend. De stijgende energieprijzen zetten veel bouwheren aan het denken. Wij staan open voor elk vrijblijvend advies, want dergelijke beslissingen neem je niet van vandaag op morgen.”

Betonkernactivering

Thermoduct zet in op de toekomst en gelooft in geavanceerde energetische technieken. In het licht van de naderende 2020-deadline, die onder andere stipuleert dat nieuwe woningen vanaf dan energieneutraal moeten zijn, werkt Thermoduct mee aan diverse projecten in betonkernactivering. Wat houdt dit in? Manu: “Beton is een materiaal met een erg dichte massa, oftewel een erg dichte kern. Bij betonkernactivering ‘activeert’ men de hele massa van een gebouw door ze op strategische momenten warmte of koelte te laten opslaan en afgeven. Verwarming en koeling gebeuren in functie van de tijd van het jaar en dat resulteert in lage energiefacturen. Deze techniek is aan een sterke opmars bezig.”

Vloerverwarming is goed voor het milieu

Vloerverwarming zit door de verminderde milieubelasting in de lift. Wat zijn de voordelen? Door het lage temperatuurniveau van het circulerende verwarmingswater is er minder energie nodig en kunnen alternatieve energiebronnen zoals warmtepompen, zonnecollectoren en zelfs windmolens ingeschakeld worden. Omdat er minder energie wordt verbrand, komen er bovendien minder schadelijke stoffen vrij. Vloerverwarming is ook gezonder omdat de relatieve luchtvochtigheid beter op peil blijft en er geen stofdeeltjes vrijkomen.

Solarproof®: thermische energie uit het dak

De zon geeft in Europa per jaar gemiddeld tussen de 1000 en 1500 kilowatt per uur warmte af per vierkante meter. Solarproof®, een daksysteem dat ontworpen en gepatenteerd is door Thermoduct en Thiers-Horizon, is zo ontwikkeld dat het de energie opvangt, omzet in warmte en verplaatst naar waar u het nodig heeft: sanitair warm water, zwembadwater, aardwarmtecollectoren of lage temperatuur verwarmingssystemen. Dit gebeurt via een buizensysteem net onder de dakbedekking. Solarproof® is ook te combineren met warmtepompen en warmte/koudeopslag.

Heirbaan 47G, 2640 Mortsel
Tel.: 03-231 48 24, Fax: 03-231 36 82
www.thermoduct.be, info@thermoduct.be