Tien mooiste eilanden volgens Trip Advisor

Op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Ergens waar je cultuur kan opsnuiven én vitamine D kan opdoen? Dan zijn de volgende tien eilanden iets voor jou. Droom alvast even weg …

 Maui, Hawaï_rgb_low

  1. Maui, Hawaï

Op dit unieke eilandje in Hawaï kan je meer dan 80 stranden bezoeken. Het bezoekersaantal ligt laag (zo’n 131.000 mensen per jaar), dus privacy is hier zeker gegarandeerd.

Santorini, Griekenland_rgb_low

  1. Santorini, Griekenland

Het Griekse eiland Santorini, behorend bij de eilandengroep Cycladen, is ‘eentje voor in de boekskes’. De witte huisjes met blauwe accenten is typisch voor Griekenland. Dit in combinatie met de zwarte stranden en een mooie zonsondergang, is de ideale bestemming voor een ‘honeymoon’, of om gewoon gezellig met zijn tweetjes er op uit te trekken.

Jamaica, Caraïben_rgb_low

  1. Jamaica, Caraïben

Dit eilandje op Caribisch gebied ten zuiden van Cuba en ten westen van Hispaniola is een pareltje. Naast zijn stranden met vele palmbomen is de bruisende hoofdstad, Kingston, zeker de moeite waard om te bezoeken.

beach_rgb_low

  1. Providenciales, Turks- en Caicoseilanden

Providenciales, kortweg Provo is een van de meest ontwikkelde van de Turks- en Caicoseilanden. Er wonen slechts 23.769 mensen. Zijn parelwitte stranden bieden de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen.

Bali, Indonesië_rgb_low

  1. Bali, Indonesië

Bali staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend om zijn mooie stranden. Maar Bali biedt veel meer. De hoofdstad Denpasar moet je gezien hebben. Ook de rijstterrassen zijn uniek om te bezoeken.

Mallorca, Spanje_rgb_low

  1. Mallorca, Spanje

Een eiland dat iets dichterbij gelegen is dan alle voorgaande, maar zeker niet minder mooi. Mallorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Ideaal voor wie naast een bezoekje aan het strand, ook de nodige cultuur wil opsnuiven.

Mauritius, Afrika_rgb_low

  1. Mauritius, Afrika

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan en ligt zo’n 855 km van het mooie Madagaskar. Het is het eiland waar de zomers zes maanden duren en heerlijk warm en vochtig zijn. De winters zijn ook warm, dus je kan er gewoon een jaar lang genieten van zon, zee en strand.

Phuket, Thailand_rgb_low

  1. Phuket, Thailand

Phuket is het ideale eiland om te duiken en tropische vissen te bewonderen. Het meest bekende eiland in de baai van Phang Nga is de naaldvormige kalkrots Khao Tapu. De rots en het nabije eilandenpaar Khao Phing Kan word vaak aangeduid als ‘James Bondeiland’, omdat scènes uit de film The Man with the Golden Gun hier zijn opgenomen.

View over beautiful turquoise lagoon of bungalows, island and boats. Bora Bora Island, Tahiti, Society Islands, French Polynesia.

  1. Bora Bora, Frans Polynesië

Bora Bora staat bekend om zijn parelwitte stranden en hemelsblauwe lagunes. Het is gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Samen met Tahiti en Moorea vormen ze Frans Polynesië.

Fernando de Noronha_rgb_low

  1. Fernando de Noronha, Brazilië

Last but not least: een Braziliaanse archipel in de Atlantische Oceaan, bestaande uit 21 eilanden. Net zoals Bali staat Fernando de Noronha op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op deze eilandengroep worden maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten maar de geluksvogels genieten er van de witte stranden. Wie echt geluk heeft, ziet dolfijnen en zeeschildpadden zwemmen, dit maakt Fernando de Noronha één van de beste duiklocaties ter wereld.