Timeless Wood – “Volgens de regels van de kunst”

Hout is tijdloos en straalt altijd klasse uit. Timeless Wood maakt duurzame houtcreaties op maat: poorten, terrassen, carports, houten bijgebouwen en poolhouses.

Bert Vanderbruggen.

Bert Vanderbruggen, van opleiding tuinarchitect nam in 2004 Timeless Wood over en liet het bedrijf uitgroeien tot dé specialist in outdoor houtcreaties. Het bedrijf was eerst in Schoten gevestigd, sinds 2007 in Kalmthout. Timeless Wood ontwerpt en fabriceert alle mogelijke constructies in hout voor gebruik buitenshuis. ‘Outdoor Living’ is erg ‘in’, de vraag naar buitenkeukens, tuinkamers en poolhouses kent een enorme groei.

Drie troeven

Timeless Wood beschikt over drie troeven. Alles wordt op maat gemaakt in het eigen atelier. Het bedrijf werkt uitsluitend met kwaliteitshout. En niet te onderschatten is de flexibiliteit om alle mogelijke houtcreaties tot een goed eind te brengen. Van eenvoudige brievenbussen en terrassen over carports, tuinpoorten tot houten bijgebouwen en poolhouses. “Desgewenst ontwerpen en maken we ook alle binnenwerk,” zegt Bert Vanderbruggen. Bijgestaan door een heel team medewerkers en gespecialiseerde aannemers streven we ernaar om voor elke klant alles volledig naar wens af te werken.

Eik, padouk en lariks

Timeless Wood werkt met diverse soorten hout. De rustieke en traditionele bijgebouwen worden voornamelijk voorzien van een eiken skelet, net zoals de eeuwenoude schuren en panden. Daarnaast is er ook een sterk opkomende vraag naar strakke en moderne bijgebouwen, hiervoor wordt meestal geopteerd voor tropisch hardhout. Ook hierbij wordt gekozen voor uitsluitend houtsoorten van klasse I zoals padouk, afromosia en ipé. Timeless Wood kiest resoluut voor kwaliteit en robuustheid, met authentieke houtverbinding die de tand des tijds vlot doorstaan. Vergelijkbare constructies zijn niet altijd met hetzelfde kwaliteitsmateriaal in elkaar gestoken en op termijn merk je het verschil. Timeless Wood staat bovendien garant voor een vlotte service achteraf.

Op ambachtelijke wijze

Timeless Wood gebruikt oude technieken voor het allerbeste resultaat. De goed opgeleide houtbewerkers combineren hedendaagse machines en technieken met een ambachtelijke manier van werken. Onze klanten zijn voornamelijk tuinarchitecten, aannemingsbedrijven en particulieren. “De vraag naar onze houtcreaties neemt toe,” zegt Bert Vanderbruggen. “De meeste klanten zitten in de provincie Antwerpen, maar ook in Gent, aan de kust, Limburg en Nederland, tot in Friesland toe, weten ze ons te vinden, via onze website of via mond-tot-mondreclame.”

Boek in het najaar

Timeless Wood is een gevestigde naam en dat laat sporen na. Dit najaar verschijnt bij Lannoo Uitgeverij een prestigieus boek over tijdloos hout, met als titel ‘Timeless Wood, Outdoor Living with Style’. In het boek staan talloze foto’s van creaties van Timeless Wood, een echte aanrader voor de liefhebber van het buitenleven.

Brasschaatsesteenweg 106, 2920 Kalmthout
Tel.: 03-651 62 00, Fax: 03-653 30 96
info@timelesswood.be, www.timelesswood.be